avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de veci

Buna ziua,
tatal meu este in posesia fizica a actului de concesiune loc de veci.
Bunicul a murit de foarte multi ani dar nu a existat nici o forma legala de trecere a locului de veci pe numele tatalui meu.
De cca 20 de ani se ocupa de taxe si intretinere dar nu stiu cum trebuie sa procedam pentru o trece acest act pe numele tatalui meu sau o unui din copii(respectiv eu si fratele meu )
La cimitir am intrebat persoana unde platim taxele si nu am primit lamuriri.
Am fost trimisi spre tribunal .
Poate cineva sa ma indrune .
Acest loc de veci se afla in Buzau
Cel mai recent răspuns: rodica0469 , utilizator 19:54, 8 Decembrie 2009
Contractul de concesiune nu transfera proprietatea ci da numai un drept de posesie si de folosinta pentru acel loc. De aceea, cu exceptia situatiei in care in contract se prevede in mod explicit si situatia transferului dreptului (de posesie si folosinta ) a locului respectiv la mostenitori in cazul decesului bunicului in perioada de concesionare, in orice alta situatie va trebui sa va adresati concedentului pentru a incheia un alt contract de concesiune pe numele tatalui sau al dvs. cu indcatia de a stipula si aspectul trecerii dreptului de folosinta, in perioada concesionata, la mostenitorii concesionarului.
In acelasi sens insa, dar cu referire la terenurile proprietate publica, art. 57 din OUG 54/2006, prevede:
"(1) Incetarea contractului de concesiune poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) la expirarea duratei stabilite in contractul de concesiune; " fara a indica si cauza mortii concesionarului ca pe o cauza de incetare a contractului. De aceea, in situatia in care nu va puteti intelege cu concedentul in vederea incheierii unui alt contract, puteti apela si la instanat, incercaind mai intai o actiune necontencioasa, in constatarea dreptului, care nu va depasi insa, perioada din contract. In cazul unui nou contract, puteti incerca o prioada maxima din momentul incheierii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul dvs atunci tatal dvs trebuie sa mearga la notarul care a dezbatut succesiunea si sa solicite un certificat suplimentar de mostenitor in care sa fie trecut si acel loc de veci. Dupa aceea , cu certificatul de mostenitor in care figureaza locul de veci va merge la administratia cimitirelor din Buzau si va solicita trecerea pe numele sau a locului de veci!
Succes!
Multumesc !
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare loc de veci concesionat-cimitir privat zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Pe un act de concesiune cu durata nelimitata a unui loc de veci ... jonel jonel Pe un act de concesiune cu durata nelimitata a unui loc de veci sunt trecuti doi concesionari. Unul dintre concesionari a decedat si nu mai are mostenitori. ... (vezi toată discuția)