avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe un act de concesiune cu durata nelimitata a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe un act de concesiune cu durata nelimitata a unui loc de veci ...

Pe un act de concesiune cu durata nelimitata a unui loc de veci sunt trecuti doi concesionari. Unul dintre concesionari a decedat si nu mai are mostenitori. Cum poate concesionarul ramas sa intre in posesie a ceea ce detinea concesionarul decedat pentru a reintregi concesiunea asupra locului de veci?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:29, 21 Aprilie 2021
Daca cel decedat nu are nici un fel de mostenitori (nici un fel de rude de pana la gradul 4, deci inclusiv veri primari) si daca acesta nu a lasat nici un testament, atunci mostenirea este vacanta iar dreptul sau de concesiune se stinge pur si simplu.

Articolul 118
(1) În lipsa moștenitorilor legali sau testamentari, când în masa succesorală există bunuri, notarul public, sesizat în condițiile art. 103, constată că succesiunea este vacantă și eliberează certificat de vacanță succesorală, în condițiile legii.
(2) Dacă masa succesorală este formată numai dintr-un drept de concesiune sau folosință asupra unui loc de veci/înhumare, fără construcții funerare, notarul va constata prin încheiere stingerea acestuia, fără să emită certificat de vacanță succesorală.
(3) Un exemplar al încheierii se va comunica concedentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme concesiune loc de veci sch sch Va rog sa-mi clarificati: 1.se poate, oficial, \"transmite\" concesiunea loc de veci pe termen nelimitat, unei persoane neinrudite? Se face prin act donare ... (vezi toată discuția)
Deshumare dupa 7 ani Andra83 Andra83 Buna ziua, Numele meu este Andra si am urmatoarea situatie: tatal meu este inmormantat intr-un loc din care are dreptul la 3/8 printr-un certificat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru locuri de veci hspinache hspinache Mama mea , care a decedat are pe numele ei un loc de veci concesionat pe 25 ani. Nelamurirea mea este daca acest loc se supune operatiei de succesiune la un ... (vezi toată discuția)