avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pentru locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pentru locuri de veci

Mama mea , care a decedat are pe numele ei un loc de veci concesionat pe 25 ani. Nelamurirea mea este daca acest loc se supune operatiei de succesiune la un loc cu celelalte bunuri sau exista o alta metoda.
Ce se intimpla cind pe acest loc sint facute diverse constructii [ bordura , mrgini , cruce , etc] ?
La masa succesorala nu poate sa se ia in calcul decat constructia care este probabil proprietatea mamei dvs. In ceea ce priveste terenul pe care se afla constructia si care a fost concesionat, dupa dezbaterea succesiunii veti putea face cerere de preluare a contractului de concesiune sau de incheiere a unui nou contract de concesiune ca urmare a faptului ca sunteti proprietarul constructiei.
Locul "de veci" intra in masa succesorala si va fi trecut in Certificatul de Mostenitor.
La dezbaterea succesiunii, notarul va va cere sa aduceti de la cimitir(parohial sau de stat)o Adeverinta de Valoare a acestui loc. Valoarea acestuia va fi stabilita in functie de existenta sau ba a lucrarilor funerare, si de amploarea lor. Valoarea ii este necesara notarului pentru a va taxa proportional, si descrierea lucrarii funerare va fi trecuta in Cerificatul de Mostenitor.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
doina_manuela, utilizator
Constructiile de care amintiti fac parte din masa succesorala.(nu comporta vreo exceptie acesta categorie de bunuri ).
Cat despre contracul de concesiune , acest nu e unul intuitue personae , concesionari , dupa moartea mamei , fiind mostenitorii.Insa analizati in concret prevederile contractuale , intrucat numai acel contract e legea partilor.

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)
Loc de veci - drept de constructie monument funerar Alin Buzatu Alin Buzatu Buna ziua! Am un loc de veci concesionat de la Arhiepiscopia Bucurestilor pe care vreau sa imi construiesc un monument funerar. In Actul de Concesiune scrie ... (vezi toată discuția)