Mama mea , care a decedat are pe numele ei un loc de veci concesionat pe 25 ani. Nelamurirea mea este daca acest loc se supune operatiei de succesiune la un loc cu celelalte bunuri sau exista o alta metoda.
Ce se intimpla cind pe acest loc sint facute diverse constructii [ bordura , mrgini , cruce , etc] ?
La masa succesorala nu poate sa se ia in calcul decat constructia care este probabil proprietatea mamei dvs. In ceea ce priveste terenul pe care se afla constructia si care a fost concesionat, dupa dezbaterea succesiunii veti putea face cerere de preluare a contractului de concesiune sau de incheiere a unui nou contract de concesiune ca urmare a faptului ca sunteti proprietarul constructiei.
Locul "de veci" intra in masa succesorala si va fi trecut in Certificatul de Mostenitor.
La dezbaterea succesiunii, notarul va va cere sa aduceti de la cimitir(parohial sau de stat)o Adeverinta de Valoare a acestui loc. Valoarea acestuia va fi stabilita in functie de existenta sau ba a lucrarilor funerare, si de amploarea lor. Valoarea ii este necesara notarului pentru a va taxa proportional, si descrierea lucrarii funerare va fi trecuta in Cerificatul de Mostenitor.
Constructiile de care amintiti fac parte din masa succesorala.(nu comporta vreo exceptie acesta categorie de bunuri ).
Cat despre contracul de concesiune , acest nu e unul intuitue personae , concesionari , dupa moartea mamei , fiind mostenitorii.Insa analizati in concret prevederile contractuale , intrucat numai acel contract e legea partilor.