As dori sa stiu daca pot sa cumpar de pe piata un aparat topografic, si daca pot sa-l trec in registrul de venituri si cheltuieli cu intreaga valoare. Apoi daca pot sa-l amortizez si in cati ani?
Va multumesc.
Il puteti cumpara de pe piata cu "Borderou de achizitie"pe care il procurati de la librarie. In baza lui faceti nota de receptie pentru acest aparat. Daca valoarea lui depaseste 1800 lei este mijloc fix,ce se poate amortiza intre 8 - 12 ani(cod clasificare 2.2.1.1.) .Se trece valoarea in "Registrul jurnal de incasari si plati".Daca este cu valoare sub 1800 lei,aceasta este deductibila fiscal integral la data platii.Daca este cu valoare peste 1800 lei,se calculeaza amortizare in functie de durata de folosinta(Ex.10 ani = 10 %),deductibila fiscal pentru nr.de luni din anul procurarii(calculul se efectueaza cu luna urmatoare achizitiei)si pana la expirarea perioadei de folosinta..
Registrul inventar
costicul
Am tot citit pe forum insa parerile sunt impartite. Pentru o Intreprindere individuala explicati-mi ca unui incepator,va rog.
1.ce se trece in registrul ... (vezi toată discuția)