avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... SUSPENDARE PEDEAPSA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

SUSPENDARE PEDEAPSA

Buna ziua,

Am si eu nevoie de parerea dumneavoastra asupra unui aspect juridic .
Speta este urmatoarea: Exista o condamnare de 1 an cu supendare pe numele unui administrator de firma , pentru evaziune fiscala( 7000 lei datorie la stat), pedeapsa aplicata in 2012, pentru fapta infatuita in perioada noiembrie 2008-ianuarie 2009. Invinuitul in aceasi perioada a mai fost gasit vinovat de delapidare ( cec fara acoperire in valoare de 18000 lei) dar cauza se judeca in martie 2013, pedapsa fiind cuprinsa intre 6 luni si 3 ani inchisoare. Care sunt sansele sa se execute pedapsa ridicinduse oare suspendarea primei pedepse sau se pot cumula pedepsele, executandu-se cea mai mare dar poate tot cu suspendare. Mentionez fatul ca administratorul nu are antecedente penal de nici un fel inaintea perioadei mentionate si nici dupa . Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: mariatgv , utilizator 13:53, 22 Februarie 2013
Din punctul meu de vedere ar urma ca pedeapsa a cărei executare a fost suspendată să se anuleze la momentul pronunţării celei de-a doua pedepse şi să se aplice regulile concursului de infracţiuni , adică stabilirea pedepsei pentru a doua infracţiune şi contopirea cu prima pedeapsă , aplicându-se rezultanta( conform art. 85 Cod penal).
Dacă pedeapsa rezultată ca urmare a contopirii nu va depăşi 3 ani, este posibilă o nouă suspendare .
multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu suspendare sau cu executare? andrreyutz andrreyutz buna ziua am primit si eu urmatoarea condamnare si nu stiu daca e cu executare sau suspendare ... Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni cristi2222 cristi2222 Buna ziua, Societatea la care am fost administrator a intrat in insolventa in Ian. 2013. In urma insolventei au ramas cec-uri neachitate furnizorilor. Asta ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua , niste lamuriri doresc. O fapta de inselaciune si fals in 2008 , in curs de cercetare penala. 2009 fapta de inselaciune,fals in inscrisuri. A doua ... (vezi toată discuția)