Buna ziua , niste lamuriri doresc. O fapta de inselaciune si fals in 2008 , in curs de cercetare penala. 2009 fapta de inselaciune,fals in inscrisuri. A doua fapta , cercetare penala,arestare preventiva 29 de zile, eliberare dupa 15 zile. In curs de judecare. Prejudiciu cauzat de una din persoane ......3 000 lei. Daca la cea de a doua fapta se primeste suspendare( are toate sansele nefiind recidivist,a cooperant,etc.) in prima infractiune cand se ajunge in instanta, ce se poate intampla? Daca a primit o suspendare. Se poate contopi sau o modalitate de a primi o noua suspendare? Procesele sunt in 2 judete diferite. Daca puteti sa imi dati niste detalii, sau sa ma uit in jurisprudenta ori sa ma documentez undeva.
Totusi se poate primi 2 suspendari?
Multumesc.
ART. 85 c.p.
Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare. În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Asta am inteles, am citit din codul penal. Dar daca se aplica o suspendare de 3 ani si termen de 5 ani de incercare , iar in dosarul din 2008 inseamna ca nu se poate primi o suspendare.
greu de crezut ca va primi si la al doilea dosar suspendare.
foarte rar am vazut dar......am vazut chiar si 5 dosare la care a primit suspendare.
daca va primi condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare nu e neaparat sa ceara contopirea pentru ca e posibil sa primeasca si spor de contopire.
cHiar daca se dovedeste ca prima fapta cea din 2008 este din culpa? ori daca va intra noul cod penal se pot aplica prevederile noului cod penal, gen : impacarea inlatura raspunderea penala. ori daca stiti cumva vreo idee , orice iar de la idee ma descuruc eu, fac cercetari. multumesc
Inselaciune
eddyeduard
buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica
clem66
Buna ziua,as dori o informatie sant recidivist condamnat cu suspendare,cu 3 ani probatiune,in aceeasi perioada cu aceeasi fapta fals,uz de fals pt a obtine un ... (vezi toată discuția)