avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control de fond de la Serv Investigatii Fraude?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control de fond de la Serv Investigatii Fraude?!

Buna ziua

As avea nevoie de un sfat pertinent in legatura cu procedurile de citare si solicitare a documentelor de catre DPJ SIF.
Problema sta in felul urmator: in urma cu 2 saptamani am fost invitata telefonic la Sectia 10 Bucuresti, in calitate de martor intr-un dosar de urmarire penala.
La prezentarea mea -in data de 9 febr- mi s-a expus cazul: bunuri date in pastrare unui tert au fost retinute de DPJ cu suspiciunea incercarii de vindere a acestora de catre tert.
Cum nu stiusem initial exactr care era problema si nu am dat declaratie, am fost citata in scris pt data de 10 feb. In acelas timp mi s-a cerut, verbal, sa aduc copii dupa documentele ce atestau achizitia si achitarea bunurilor de catre mine.
In data de 10 februarie, am facut cum mi s-a cerut (copie factura, NIR, ordin plata), am scris declaratia...si am avut parte de "mustrari suspicioase" legate de inregistrarea contabila a facturii si lipsa prezentei Registrului de casa (ce nu fusese solicitat...ca doar platisem prin banca). Am axplicat subcomisarului ca factura fiind declarat prin Declaratia 394 si aflandu-se in scriptele companiei al carei administrator sunt nu exista suspiciunea de frauda...pe niciunde!
NUmai ca in data de 11 februarie gasesc in cutia postala o citatie emis tot pe 9 pt data de 13februarie. la telefonul meu subconmisarul imi spne ca vrea sa ii duc "documente contabile "bilant, balanta, astea"...
Ma conformez cuminte si pe 13 ma prezint cu copii "conform cu originalul" ale documentelor cerute(balana, decont TVA)...dar am parte de acelas tratament: "facturile emise de dvs...rulajele..." si cu toate ca am rugat in doua randuri sa mi se faca Notificare, cerere scisa a documentelor pe care vor sa le prezint (cum stiu eu din Codul de Proceduri Fiscale) nu mi s-a onorat cererea. In plus, am fost informata tot pe cale verbala ca mi se face un "control de fond" pe luna decembrie
Problema mea: cu toate ca am cautat peste tot( a se citi Codul de Procedura Penala si cel de Procedura Fiscala), nu am gasit nicinde informatii legate de procedurile ce trebuiesc indeplinite de catre angajatii DPJ in acest sens.
Daca ma duc si maine cu o tona de hartie si domnii de acolo si mai primesc o "citatie verbala" imi e teama ca vor avea ocazia sa-mi deschida mie dosar penal
Va rog, deci, sa ma sfatuiti ce sa fac

Multumesc anticipat
ps:Am pus acelas mesaj si la sectiunea de Drept Penal sisi pe cel Comercial, dar se pare ca nu am prea mult succes
Cel mai recent răspuns: Icossim , utilizator 20:58, 17 Februarie 2009
Solicitati in scris respectivului functionar sa va citeze doar in scris , iar pe respectiva citatie sa va solicite si cu ce acte sa va prezentati. Si data viitoare, luati cu dumneavoastra si un avocat. Acesta poate sa solicite lamuriri in privinta cauzei dumneavoastra.
Va puteti trezi din martor...in invinuit sau inculpat.
Va multumesc pentru sfat, dar avocatul pe care l-am contactat nu a reusit sa ma lamureasca nici daca acest serviciu se supune dr. penal sau comercial.
Se pare ca este in ambele parti...dar atunci ce fel de cod de proceduri aplica? si de ce nu exista transparenta in acest in acest serviciu
in fine...retorice
Multumesc, inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri dpj serviciul de investigare a fraudelor Icossim Icossim Buna ziua As avea nevoie de un sfat pertinent in legatura cu procedurile de citare si solicitare a documentelor de catre DPJ SIF. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Proceduri dpj serviciul de investigare a fraudelor Icossim Icossim Buna ziua As avea nevoie de un sfat pertinent in legatura cu procedurile de citare si solicitare a documentelor de catre DPJ SIF. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva actelor de urmarire penala mariaLazar mariaLazar Am fost pusa sub invinuire pentru infractiunea prev. de art. 290 (fals in inscrisuri sub semnatura privata). Am primit o citatie de la procuror, in fata caruia ... (vezi toată discuția)