avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua,
Va explic pe scurt care este situatia: avem certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care toti copiii am renuntat in favoarea mamei. Intre timp mama a facut contract de vanzare -cumparare a casei cu unul din copii apoi a decedat. Dupa decesul ei nu s-a mai facut succesiunea, in discutie au ramas cateva hectare de pamant. Acum se doreste impartirea acestuia intre frati conform unei intelegeri.
Intrebare: Se poate face acest lucru prin instanta fara a se intocmi cadastru?
Se poate face la un mediator?
Multumesc anticipat pt orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: hr , utilizator 12:16, 25 Februarie 2013
partajul il puteti rezolva rapid la un mediator . se intalnesc doua situatii :
- partile nu au un certificat de mostenitor : in acest caz acordul incheiat la mediator trebuie prezentat unui notar pentru autentificare.
- partile au certificat de mostenitor : acordul devine titlu executoriu prin autentificarea la notar sau puteti cere instantei investirea lui cu formula executorie .
dupa partaj, in toate cazurile, pentru intabularea dreptului de proprietate trebuie sa intocmiti documentatia cadastrala.
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa va intreb daca se poate sa-mi spuneti cat ar fi costurile prin aceasta metoda ( prin mediator) si daca sunt substantial mai mici decat prin notariat.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor (notar) - următorul pas? MContender MContender Certificat de moștenitor pe Bunica cu 2 moștenitorii cu o cotă de 1/2 din masa succesorală (mama și sora acesteia). Am înțeles că ar fi opțiuni: - ... (vezi toată discuția)