avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de moștenitor (notar) - Următorul pas?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de moștenitor (notar) - Următorul pas?

Certificat de moștenitor pe Bunica cu 2 moștenitorii cu o cotă de 1/2 din masa succesorală (mama și sora acesteia).
Am înțeles că ar fi opțiuni:
- Separare (ori divizare) prin notar dar trebuie intabulare pe tot terenul și casă.
- Separare prin tribunal (durează 3 luni) fără intabulare.

Separarea este de comun acord (ceea ce nu ar dura mult la tribunal). Dar nu știu ce trebuie făcut. Aș prefera prin tribunal că nu ar trebui făcută intabularea pe tot terenul și casă. După ce primește mama TItlu de proprietate pe 1/2 din masa succesorală aș face intabulare pe casă și teren(ul ei pentru a putea fi trecut pe mine, respectiv a vinde casa).
Cel mai recent răspuns: MContender , utilizator 01:31, 28 Februarie 2019
Durata de la instanta nu depinde de acordul mostenitorilor. Faptul ca mostenitorii se inteleg nu scurteaza perioada.
Mama are deja 1/2, in baza certificatului de mostenitor.
Rolul partajului este impartirea concreta, fizica a bunurilor.
Ceilalti mostenitori sunt de acord ca imobilul sa fie transmis dvs?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti avocat care stie sa se miste repede prin hatisul legii reusiti destul de rapid sa rezolvati partajul.
De avocat depinde acest lucru.
Fără avocat o sa dureze puțin mai mult cu 1-2 luni.
Depinde si daca va grăbiți.

Si notarii cred ca fac programări la 1 luna pe partaj.
Sunt notari care fac programări pentru procura la 2-3 saptamani.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici un avocat onest nu va poate garanta cat dureaza un proces,durata depinde de mai multe aspecte volumul de dosare al instantei respective,daca în cauza se va realiza sau nu o expertiza de specialitate. In 3 luni este greu de crezut ca se poate finaliza un proces dar nu conteaza sunt colegi care pun orice isi dorește clientul sa audă.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este avocatul "Dumnezeu pe pamant" care se misca pac-pac printre hatisul legii, care le rezolva pe toate cu o simpla privire peste acte, care ofera solutii, evalueaza sanse si da pronosticuri, care stie si numerele de la loto si care este dincolo de toti ceilalti muritori de rand.
Noi nu putem sa intelegem...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti avocat care stie sa se miste repede prin hatisul legii reusiti destul de rapid sa rezolvati partajul.
De avocat depinde acest lucru.
Fără avocat o sa dureze puțin mai mult cu 1-2 luni.
Depinde si daca va grăbiți.

Si notarii cred ca fac programări la 1 luna pe partaj.
Sunt notari care fac programări pentru procura la 2-3 saptamani.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București

Notarii programeaza partajul peste o luna pentru ca intocmirea documentatiei cadastrale dureaza cel putin 3 saptamani si intabularea inca o saptamana.
Iar pentru procuri, inseamna ca mai au si altceva de facut.
Nici frizerul nu va tunde pe loc.
Nici revizia la masina nu o faceti pe loc. Mai ales cand e vorba de acte.
Dar nu toti suntem ca avocatii....

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu cote egale dintr-o casă și un teren când notarul spune că nu poate face și împărțirea, și darea în folosință? se merge în instanță? MContender MContender Salutare! Dacă există certificat de moștenitor de la notar pe 2 persoane care vor deține 1/2 din titlu de proprietate (pământ și casă) se poate face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor succesiune.suntem 3 frați, doi am primit ... ddena ddena Buna ziua, referitor succesiune.Suntem 3 frați, doi am primit de la părinți fiecare un teren iar al 3 lea frate a primit casa și restul. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Un saft in legatura cu un teren daniela.ilea daniela.ilea Buna seara.As vrea sa ma lamureasca cineva intr-o broblema Mama mea a mostenit un teren impreuna cu matusa mea .S-a facut mostenirea ,au certificat de ... (vezi toată discuția)