avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Notificare de la avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Notificare de la avocat

Buna ziua! am si eu o problema si nu stiu cat de grava poate fi si cum se poate rezolva...am cazut in plasa unui excroc daca se poate zice asa,,am postat pe internet un anunt precum ca as vrea sa ma angajez part-time dupa care m-a sunat un domn,,administrator al unei firmei cu vanzare de materiale de constructii din Pitesti ,intrebandu-ma daca mai sunt interesata de job,Bine-nteles ca da,fiindca venitul familiei mele este destul de mic,m-am bucurat..Problema este in felul urmator :el a zis ca ma angajeaza pe postul de asistent manager,mi-a trimis pe mail un contract completat ,cu stampila firmei pe care eu sa-l scot la imprimanta,sa-l semnez,scanez si sa-l trimit inapoi,,intre timp am tinut legatura telefonic si pe mail..la un momentdat m-a sunat si mi-a dat o lista cu numele si nr de tel ar unor domni care erau selectati pentru interviu in vederea angajarii si am fost rugata eu sa ii sun si sa ma intalnesc cu ei pentru a le da informatii in vederea angajarii dupa care sa-l sun inapoi pe ''sefu' si sa-i spun care mi se par mai potriviti pentru jobul de agent de vanzari.Sefu mi-a zis sa le comunic posibililor angajati ca pentru a se asigura ca are firma o garantie pentru masinile care trebuiau sa le primeasca pentru serviciu va trebui ca acestia sa plateasca o taxa,o franciza pentru garantia masinilor in valoare de 450ron fiecare,iar acestia nu au avut nimic de obiectat in ceea ce priveste..a doua zi,dupa ce eu am sustinut interviul cu toti domnii si le-am comunicat cele spuse de sefu' ,acesta a selectat 6persoane pentru angajare cu care eu m-am intalnit pentru a completa contractele de munca.tin sa precizez ca aceste contracte erau completate cu datele firmei de catre sef si stampilate cu stampila firmei ,urmand ca eu sa completez datele personale a fiecarui angajat.Seful vorbise cu angajatii si le comunicase ca in dimineata respectiva ma voi intalni cu ei pentru a face contractele iar ei(angajatii) sa vireze banii in cont ,dupa care urma sa se faca predarea masinilor.Zis si facut,nimeni nu a banuit nimic si nu a avut nimic de obiectat..ne-am intalnit sa facem contractele in incinta unei banci unde s0a facut viramentul de bani ,culmea in contul unei persoane fizice,dupa spusele sefului ,aceasta fiind contabila firmei.Domnii au venit la banca,ne-am intalnit le-am dat contul iar acestia au venit cu chitanta la mine dupa ce au achitat contravaloarea ,eu anuntandu-l pe sef
pentru repartitia masinilor(dupa spusele lui).dupa ce au facut depunerile toti domnii am completat contractele pentru fiecare in parte cu datele personale in 2exemplare din care unul e la ei si unul la mine si am plecat la reprezentanta de unde trebuia sa ridicam masinile unde am avut o mare surpriza ..cei de acolo ne-au spus clar ca e vorba de o mare teapa..ne-a aratat copii dupa Codul unic de inregistrare al firmei pe care se vedea clar ca este modificata data de pe stampila si copie dupa BI a sefului,dupa care ne-a facut si noua copii ca sa le avem in caz ca dorim.si bine-nteles a plata pentru masini nu era facuta asa ca nu am putu ridica nici o masina..in zilele urmatoare am tot incercat sa il sun sa il rog sa restituie banii domnilor inapoi dar nu a facut deloc asta ,desi a vorbit si cu avocata pe care acestia au contactat-o .El (seful) sustinea ca a virat banii in cont dar bine-nteles ca nu a ajuns nici un ban la nimeni..Eu azi am primit o notificare trimisa de avocata in numele domnilor asa zis angajati sugerand sa le restitui eu banii..vreau sa stiu ce e de facut in cazul asta ?eu una nu am semnat nimic si nu am obligat pe nimeni sa faca acel virament bancar,acestia au vorbit si cu sefu si nu au avut nimic impotriva pana nu am ajuns la reprezentanta la masini si ne-au zis cei de acolo ca e teapa.Tin sa precizez ca de o saptamana tot incerc sa il contactez pe mail si telefonic si nu raspunde !cum se procedeaza in cazul asta? fiindca eu nu m-am gandit ca se va ajunge aici si ca acel om e un excroc.Astept raspunsuri cat mai curand si va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
DanielaLenutaNicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:48, 25 Februarie 2013
pe scurt ...esti buna de plata !

contra atac asupra escrocului....pangere penala trimisa prin posta la parchet , la care anexezi toate convorbirile de pe mail , si deasemeni precizezi in plangere pe ce site de angajari v-ati intalnit , soliciti in scris site-ului sa-ti trmita un mail cu IP -ul retelei de unde s-a conectat escrocul , mai anexezi si convorbirile telefonice (de asta se vor ocupa procurorii , dar trebuie sa soliciti tu acest aspect) eventual bifezi nr de telefon in plangere sau daca ai facturi defalcate care indica numarul in cauza , cu atat mai bine , copie dupa respectivele contracte , te treci in plangere parte civila , deoarece , vei platii daunele "angajatilor", ca va trebuii tu sa le restitui banii ....si inainte de toate acestea , ceri parerea unui avocat in penale ....apoi spor la treaba !
ai fost cumva in situatia asta ? si eu tot asa m-am gandit dar astept sa vad ce imi spune si un avocat ,Merci oricum pentru sfat!
nu am fost intr-o situatie ca a ta , dar am patit ceva asemanator , si toata discutia cu respectivul bandit , s-a puttat pe mail si pe telefon prin SMS ...avocatul mi-a sugerat sa depun si acele discutii la plangere...!

cat despre plata catre pagubiti , tu trebuie sa o restitui ! ai spus ca inmanarea contractelor s-a facut intr-o banca , totodata si plata in cont s-a efectuat de acolo....in banca este supraveghere video , si daca ei vor cere inregistrarile de la banca , nu mai poti face nimic !
cu ei poti sa stai la o discutie amicala sa le explici situatia, sa iti iei un angajament de plata , prin esalonare , si daca sunt baieti intelegatori poate scapi de procesul cu ei...altfel nu vad !!!
poti sa-i folosesti apoi ca martori in procesul care urmeaza sa-l deschizi impotriva banditului care te-a facut....

mai jos topicul deschis de mine cu ceva similar , dar la mine este mai stufoasa povestea si mai grava . am ajuns pana la DIICOT si la O.N.P.C.S.B. ...procesul e pe cale sa inceapa!

www.avocatnet.ro/content/for...
nu am inmanat contractele in banca,acolo m-am intalnit cu ei de au facut depunerea dar de acolo am plecat la un hotel,unde inchiriase excrocul camera si sala de conferinta,pe care am inteles din cate am vb cu dna de la receptie nu o achitase .din contracte am completat doar unul in banca,dar nu i l-am dat numai la hotel in sala de conferinta dl-ui respectiv,ca si celorlalti.
DanielaLenutaNicolae a scris:

nu am inmanat contractele in banca,acolo m-am intalnit cu ei de au facut depunerea dar de acolo am plecat la un hotel,unde inchiriase excrocul camera si sala de conferinta,pe care am inteles din cate am vb cu dna de la receptie nu o achitase .din contracte am completat doar unul in banca,dar nu i l-am dat numai la hotel in sala de conferinta dl-ui respectiv,ca si celorlalti.

este deajuns ... "din contracte am completat doar unul in banca,dar nu i l-am dat numai la hotel in sala de conferinta dl-ui respectiv,ca si celorlalti" ...sala de conferinte , era supravegheta video ? posibil sa fie ...crezi ca nici unul dintre ei nu au luat in calcul acest lucru...ei toti sunt uniti , isi vor banii , este cuvantul tau impotriva dovezilor lor , pot sa ceara si expertiza dactilogafica ...iti dai seama ca din acest motiv si-au angajat un avocat !!!...nu prea ai cum s-o scalzi , decat daca vei sta de vorba cu ei , cum am spus , amical , si daca iti vor intelege situatia , poti sa scapi macar de jumatate de circul in care ai intrat ... asta este parerea mea !

cu celelalt trebuie sa te misti tu repede , sa strangi dovezile care-l incrimineaza , chiar si declaratia receptionerei de la sala de conferinte este de ajutor ...orice cheste cate de mica , trebuie pusa la dosar ... si la treaba !!!

Alte discuții în legătură

Firma sefului pe numele meu morfeus01 morfeus01 Buna ziua, la rugamintea fostului meu sef am preluat una dintre firmele acestuia pe numele meu ( asociat unic, administrator). Pe firma respectiva s-au facut ... (vezi toată discuția)
Administratorul a vandut o masina a firmei prin contract de vanzare-cumparare de mana fara acordul asociatului unic onitza86 onitza86 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati un pic. Firma unde lucrez a avut mereu un singur asociat. In iunie 2010 , administratul societatii a vandut unei persoane ... (vezi toată discuția)
Inselatorie facuta pe internet gheorghe2010111 gheorghe2010111 Buna ziua. Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa ... (vezi toată discuția)