anona1963 a scris:
Doamna avocat, de ce conteaza daca a semnat sau nu niste contracte fictive? Tot intr-o eroare de fapt s-ar fi aflat. Nu vad de ce sa raspunda in vreun fel acest cetatean. Nu a savarsit vreo infractiune si a fost el insusi o victima unei situati pe care nu ar fi putut sa o prevada. Daca reuseste sa faca dovada acestei stari nu cred ca va trebui sa plateasca in vreun fel.
corect , nu este vinovata cu nimic , ea a fost de bine intentionata , nu in ideea de a face vre-un rau , de a-si insusi ceva ce nu-i apartine , respectiv acei bani !!
asta trebuie s-o dovedeasca celor care , poate au imprumutat acei bani , ca sa plateasca presupusa garantie ! pagubitii nu stiu cine este doamna , iar ea nu poate demonstra deocamdata ca nu a fost complice (lucru care pagubitii il cred)....ei au suspiciuni !!!
la fel si la mine , sefii mei cat si partenerii cu care am luat contact , si apoi i-am angajat in vederea efectuarii transporturilor din Italia in Romania ...au avut suspiciuni ca as fi la mijloc , in aceasta tranzactie si intermediare ! pana nu au vazut ca am depus plangere impotriva presupusului client ...au trait cu aceasta impresie ! am intarziat putin redactarea si trimiterea plangerii prin posta , pentru ca a trebuit sa-mi culeg informatiile necesare in vederea acestei plangeri , pentru ca eu chiar nu aveam nimic impotriva clientului , practic , totul se oprea la mine....intrebarea intrebatoare era ...cine plateste ???? in coditiile in care clientul disparuse....apoi au urmat plangeri la DIICOT , la oficul contra spalarii banilor ...etc...etc...
la mine este mai urat(sa zic asa) , deoarece marfa a ajuns la destinatie , iar beneficiarul nu a mai recunoscut marfa , nu a vrut sa coopereze cu mine , si a chemat si garda finaciara , care a sechestrat si confiscat marfa...pe de o parte voi avea o sansa , deoarece garda a gresit in procesul verbal intocmit ....a trecut la natura marfii deseuri , dar ei au depozitat aceste deseuri...legea spune altceva in vederea depozitarii deseurilor...trebuiau distruse !!! trinck...asa ca am actinonat cu sesizari si plangeri la oficul contra spalarii banilor , si la DIICOT....
in aceeasi situatie e si doamna , si cam aceeasi pasi trebuie sa-i urmeze , doar ca ea nu are sustinerea nimanui , cum am eu , la inceput au fost suspiciuni , dar am demonstrat ca nu am nici o legatura si societatea la care lucrez a facut demersuri ( societatea la care lucrez a intocmit dosare si a facut plageri la diferite intitutii)...in plus eu , ca pesoana fizica , nu am cui sa dau raspunsuri , decat societatii , doamna trebuie sa convinga pe cei pagubiti ca nu ea le-a luat banii....lucru cam greu , deoarece , ei nu stiu cine este in spatele acelui cont in care au fost depusi banii , poate sa fie oricine , verisoara , vecina , prietena .... !!!!
intrebare ...daca prin absurd sa zicem , se va gasi faptasul .... acesta nu poate sa o traga dupa el printr-o simpla declaratie ca a impartit banii cu ea ????....tinem cont ca banii au fost trimisi in contul unei presupuse contabile , persoana fizica ...si nu societate , asa cum era normal....
poate sa-i foloseasca pe pagubiti ca martori , iar acestia sa aduca extrasele de cont si chitantele de la banca , pentru acele plati , iar persoana ca a beneficiat de bani , titularul , sa fie pusa sub acuzare.
cred ca ar fi singura sansa sa mai lugeasca povestea , pana va demonstra ca nu ea este escroaca, sa ma ierte pentru cuvantul urat , banca nu infinteaza un cont decat in baza unui buletin sau CI , ....si atunci mai poate spera la o surpriza placuta....dar asta NUMAI DACA VOR FI BINEVOITORI PAGUBITII SA AJUTE CUMVA IN ACEASTA SITUATIE....