Dupa primirea si acceptarea unei alte oferte de job, mi-am dat dat demisia de la locul de munca iar noul post a fost restructurat; am ramas astfel fara job.
Am dat cateva interviuri la o alta firma decat cea la care lucrez acum si am fost anuntat ca am obtinut jobul.
Dupa primirea ofertei scrise am decis sa o accept asa ca mi-am depus demisia la locul de munca curent.
Problema este ca dupa ce mi-am depus demisia, firma care mi-a oferit noul job m-a anuntat ca postul a fost restructurat.
Am ajuns astfel intr-o situatie delicata: mi-am dat demisia de la locul de munca curent degeaba.
As vrea sa stiu daca este vreo metoda de a trage la raspundere firma ce mi-a facut ofeta de munca fiindca prctic din cauza neseriozitati lor am rams fara job
1. Daca nu a incetat vechiul c.i.m. apoi posibilitatea revocarii demisiei , insa va trebui sa obtineti acordul expres sau tacit al angajatorului.
2. In jurisprrudenta franceza, propunerea de angajare care prevede postul şi data de începere muncii are valoare de contract de muncă , iar cea care nu face nici o menţiune asupra funcției, timpului de lucru, remunerației sau datei de angajare constitutie o simplă ofertă de muncă .
3. Remediul este tragerea la răspundere civilă a angajatorului pentru prejudiciul cauzat prin revocarea intempestivă a ofertei de a contracta. Angajatorul se poate întoarce împotriva persoanei care a cauzat paguba, prin exercitarea defectuoasă a obligaţiilor de serviciu.