avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa primirea si acceptarea unei alte oferte de job, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa primirea si acceptarea unei alte oferte de job, mi-am dat dat demisia de la locul de munca iar noul post a fost restructurat; am ramas astfel fara job.

Buna ziua,

Am dat cateva interviuri la o alta firma decat cea la care lucrez acum si am fost anuntat ca am obtinut jobul.
Dupa primirea ofertei scrise am decis sa o accept asa ca mi-am depus demisia la locul de munca curent.

Problema este ca dupa ce mi-am depus demisia, firma care mi-a oferit noul job m-a anuntat ca postul a fost restructurat.

Am ajuns astfel intr-o situatie delicata: mi-am dat demisia de la locul de munca curent degeaba.

As vrea sa stiu daca este vreo metoda de a trage la raspundere firma ce mi-a facut ofeta de munca fiindca prctic din cauza neseriozitati lor am rams fara job

Va multumesc anticipat,
Cristina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 22 Februarie 2013
1. In astfel de cazuri mai intai semnati noul comntract individual de munca si apoi demisionati de la fostul loc de munca.

2. Nu stiu ce sanse aveti dar o sa va raspunda un jurist pe dreptul muncii ce posibilitati aveti.
1. Daca nu a incetat vechiul c.i.m. apoi posibilitatea revocarii demisiei , insa va trebui sa obtineti acordul expres sau tacit al angajatorului.

2. In jurisprrudenta franceza, propunerea de angajare care prevede postul şi data de începere muncii are valoare de contract de muncă , iar cea care nu face nici o menţiune asupra funcției, timpului de lucru, remunerației sau datei de angajare constitutie o simplă ofertă de muncă .

3. Remediul este tragerea la răspundere civilă a angajatorului pentru prejudiciul cauzat prin revocarea intempestivă a ofertei de a contracta. Angajatorul se poate întoarce împotriva persoanei care a cauzat paguba, prin exercitarea defectuoasă a obligaţiilor de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere oferta de angajare smeagull smeagull Buna ziua si Un an nou fericit! Angajatorul doreste sa retraga o ofera de angajare pentru care inca nu a fost incheiat cim. Credeti ca aceasta retragere ... (vezi toată discuția)
Te angajez... dar de fapt nu te mai angajez abhramovici abhramovici Buna ziua.Sotia mea a aplicat pentru un job (printr-un site unde poti gasi locuri de munca postate de diferiti angajatori) oferit de catre firma X.Joi 28 ... (vezi toată discuția)
Pus sa imi dau demisia pentru angajare si apoi sunat ca postul este blocat andreea1824 andreea1824 Buna ziua ! Am fost chemata de firma Leroy Merlin la interviu pe post de manager si le-am trecut pe toate, inclusiv pe cel cu directorul de magazin. Am mers ... (vezi toată discuția)