avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Te angajez... dar de fapt nu te mai angajez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Te angajez... dar de fapt nu te mai angajez

Buna ziua.Sotia mea a aplicat pentru un job (printr-un site unde poti gasi locuri de munca postate de diferiti angajatori) oferit de catre firma X.Joi 28 august 2014 a fost chemata la un interviu, apoi i s-a comunicat ca luni i se va da un raspuns daca va primi sau nu acel job.In aceeasi zi de joi, spre seara, a fost sunata de la aceasta firma si i s-a comunicat ca sa revina vineri 29 august la ora 11 ca va fi angajata si sa i se prezinte postul.A doua zi,vineri,in cele peste 2 ore petrecute la sediu i s-a prezentat postul pe care urma sa se angajeze si i s-a spus ca va fi angajata, i s-au dat cateva formulare care trebuiau completate pt angajare plus documentele necesare angajarii.in acelasi timp i s-a spus ca poate sa isi depuna preavizul la firma la care inca presteaza si au asigurat-o ca ei, sunt o firma serioasa si se vor tine de cuvant in legatura cu jobul promis.Sotia si-a anuntat sefii ca doreste sa intre in preaviz,si-a facut cererea de demisie pentru a se angaja la firma X, pentru ca luni 1 septembrie ,cei de la firma X sa sune si sa o anunte ca oferta nu mai e valabila si ca le pare rau.Cum e posibil asa ceva dupa ce iti promite un post si te face sa iti dai demisia din alt loc pentru ei? Fara semnarea unui precontrat, putem sa ne adresam ITM pentru sanctionarea acelei firme, ori exista vreo alternativa de a ne adresa altor organe abilitate macar pentru a-i lua la intrebari(exclus darea in judecata).Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 5 Septembrie 2014
Retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de o persoana , ar putea avea consecinţe de ordin patrimonial asupra unui angajator, în sensul că acesta va putea fi obligat să suporte consecinţele retragerii acesteia, precum şi o eventuala plată de daune interese.

Persoana in cauza poate solicita în instanţă angajatorului care şi-a retras oferta de muncă repararea integrală a prejudiciilor directe şi indirecte cauzate de retragerea acesteia.
Si daca ar fi angajat-o si a doua zi primea notificare ca ii inchide contractul de munca? Fiind in perioada de proba angajatorul ar fi putut face acest lucru.

Ar fi fost sotia dv. in alta situatie in cazul acestui scenariu?

Sotia dv. a primit exemplar cim semnat? sau oferta a picat inainte de a fi semnat contractul de angajator?
Cand ai un motiv sa dai pe cineva afara nu e o problema, dar dupa ce persoana care doreste sa se angajeze prezinta tot ce stie si arata si practic,iar posibilul angajator continua sa iti spuna ca este ceea ce cauta si iti mai spune odata sa iti dai demisia cat mai repede de la locul de munca unde esti angajat si iti ofera o lista cu toate documentele necesare angajarii cred ca e o problema atunci.coferta a picat inainte de a se semna contractul,pai cum poti semna un contract de munca cand tu inca esti angajat la o alta firma?
abhramovici a scris:

...oferta a picat inainte de a se semna contractul,pai cum poti semna un contract de munca cand tu inca esti angajat la o alta firma?

Se pot semna mai multe c.i.m. in acelasi timp., cu acelasi angajator sau cu angajatori diferiti.

In acest sens se pronunta art.35 C.mun. , si anume:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor funct

Astfel, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga ori cu timp partial sau pe durata nedeterminata ori determinata.
@ freeelis

Semnezi dar ce faci daca nu te poti prezenta pentru a presta serviciile conform contractului.Risti sa fii penalizat.Ea cum sa semneze contractul daca de locul de munca unde este angajata nu i se permitea sa plece cu demisia la zi?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca cintus cintus Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Lucrez momentan la o firma si intentionez sa imi schimb locul de munca. Am gasit deja alt loc de munca si am ... (vezi toată discuția)
Doua contracte individuale de munca cyan cyan Daca iti dai demisia de la o firma iar preavizul este foarte mare, maxim 45 zile fiind o functie de conducere, poti avea surpriza ca firma unde ai avut ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare Tanath89 Tanath89 Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire. In momentul de fata mi-am dat demisia de la locul actual, incetarea contractului s-a facut prin intelegerea ambelor parti. ... (vezi toată discuția)