avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua contracte individuale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua contracte individuale de munca

Daca iti dai demisia de la o firma iar preavizul este foarte mare, maxim 45 zile fiind o functie de conducere, poti avea surpriza ca firma unde ai avut interviul sa angajeze pe altcineva ptr postul respectiv din diverse motive, a acceptat un salariu mai mic sau firma nu putea sa astepte atata timp.

Cum te poti "proteja" sa nu ramai pe "afara"?

Se poate incheia un c.i.m. cu urmatorul angajator pana se incheie preavizul?

Se poate incheia un c.i.m. pe perioada nedeterminata de la inceput?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 28 Ianuarie 2015
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu noul angajator chiar daca se va suprapune cu durata preavizului.
Ce imi este neclar este daca poti incheia un c.i.m. de 8 ore pe perioada nedeterminata cu noul angajator si poti fi preaviz la fostul angajator care sa te oblige sa fii 8 ore la serviciu. Adica se suprapun orele, nu poti sa te afli in acelasi timp in 2 locuri diferite. Sau noul angajator trebuie sa "inteleaga" situatia pana la incheierea preavizului?
De putut se poate incheia un c.i.m. cu 8 ore/zi.

Se poate proceda astfel:
- la unul dintre angajatori se poate solicita CFP pana la data incetarii c.i.m. la angajatorul la care a a demisionat.
sau
- la angajatorul la care a a demisionat poate lipsi nemotivat pe durata preavizului, cu riscul posibilitatii de a fi concediat disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca Robert19831983 Robert19831983 Buna ziua, Vreau sa imi schimb locul de munca iar noul angajator ma forteaza sa demisionez de la actualul job si apoi imi face CIM. Eu as dori sa fac intai ... (vezi toată discuția)
Doua joburi simultan posibil? vivi23ro vivi23ro buna ziua e posibil sa poti avae 2 contracte de munca simultane la privat? concret sotul se afla in periaoada de preaviz si mai are de luat concediu, de ... (vezi toată discuția)
Angajare pe durata concediului fara salariu cris-71 cris-71 Buna ziua, Doresc sa stiu daca este posibil (si legal, evident) ca un angajat in sistemul de stat (sanatate) sa isi ia concediu fara salariu pe o perioada ... (vezi toată discuția)