avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani

Buna ziua,
Va supun discutiei o situatie delicata. Am trimis un colet cu marfa catre un destinatar din Oradea, plata trebuid sa-mi fie facuta numerar la livrare si returnata prin ramburs. Am apelat la o firma de curierat rapid. careia i-am platit serviciul de transport. Aceasta firma de curierat rapid mi-a spus ca nu transporta banii numerar (cum fac majoritatea firmelor de curierat) si ca va incasa banii numerar pe baza de chitanta de la clientul meu, ii depune in contul sau si mai apoi ii va returna in contul meu. Firma de curierat a taiat chitanta catre clientul meu, a incasat banii numerar si acum nu mai vrea sa-mi returneze banii. In mod uzual toate firmele de curierat livreaza rambursul (bani numerar sau document de plata (CEC sau BO)) in circa 24-48ore. Au trecut cinci luni de zile si aceasta firma de curierat nu-mi returneaza banii. Le-am dat o multime de telefoane, le-am trimis copia documentului de transport (AWB) si a chitantei pe care firma de curierat a emis-o catre clientul meu, am trimis o multime de e-mailuri fara nici-un rezultat. Mi se spune ca o sa-mi faca plata dar nu se intampla acest lucru.
Am vorbit cu clientul meu sa solicite el returnarea sumei incasata ilegal de catre firma de curierat (au taiat chitanta fara sa existe o factura; au incasar banii fara sa ofere in schimb un produs sau un serviciu etc). Dar nu exista nici un rezultat.
Am facut o reclamatie la Garda Financiara dar mi s-a raspuns ca ei se ocupa numai de cazuri de evaziune fiscala.
Daca dau in judecata firma de curierat rapid nu stiu ce sanse pot sa am deoarece ei au efectuat serviciul de transport pe care eu i l-am platit. Pe de alta parte suma nu este mare (circa 400RON) si este mai mare deranjul cu procesele in tribunal. Clientul meu nu este interesat sa dea in judecata firma de curierat pentru ca el a primit marfa contra sumei platite chiar daca factura este de la mine si plata s-a facut catre firma de curierat.
Ce pot sa fac sa-mi recuperez banii?
Poate ar trebui sa depuneti plangere la politie pt abuz de incredere.
Am incercat sa depun plangere la politie pt ,,abuz de incredere" dar mi s-a spus ca termenul de depunere al, plangerii este depasit; trebuia depusa in 60 zile de la data faptei (17 Octombrie 2012). M-au indrumat catre Judecatorie pentru un proces in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Cu ce document returnezi banii incasati la un retur marfa BG BG Buna ziua! Cu ce document poti returna banii incasati in situatia in care se realizeaza returul de marfa? Pentru marfa retur se face o factura de stornare, ... (vezi toată discuția)
Colet expediat fara plata ramburs 4ndr31s 4ndr31s Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Pe scurt speta este urmatoarea: - am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda ... (vezi toată discuția)