avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cu ce document returnezi banii incasati la un retur ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cu ce document returnezi banii incasati la un retur marfa

Buna ziua!
Cu ce document poti returna banii incasati in situatia in care se realizeaza returul de marfa? Pentru marfa retur se face o factura de stornare, insa cu ce document poti sa-i dai clientului(pers. fizica si/sau pers. juridica) banii inapoi?
Multumesc pentru precizarea actului normativ care reglementeaza aceasta situatie!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 13:35, 21 Mai 2013
Se calculeaza diferenta ramasa dupa ce a achitat o parte din marfa , se face factura de retur pentru diferenta ramasa de achitat , iar pentru restul de marfa clientul va face o factura , ca si cum v-ar vinde marfa respectiva si dumneavoastra o achitati , in felul acesta se sting toate datoriile.
daca nu-i restituiti prin firma de curierat care va prelua marfa , caz in care aveti chitanta de ramburs si AWB-ul emis, emiteti dispozitie de plata din casierie, unde clientul va semna pe verso de primirea sumei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun discutiei o situatie delicata. Am trimis un colet cu marfa catre un destinatar din Oradea, plata trebuid sa-mi fie facuta numerar la ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Expediere colet curierat cu ramburs raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie. In situatia in care se expedieza un colet cu ramburs prin curierat, expeditia se face de catre o persoana juridica catre o ... (vezi toată discuția)