avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expediere colet curierat cu ramburs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expediere colet curierat cu ramburs

Buna ziua

As dori o informatie. In situatia in care se expedieza un colet cu ramburs prin curierat, expeditia se face de catre o persoana juridica catre o persoana fizica, care sunt documentele contabile care ar trebui sa se emita si inregistreze pentru aceasta expeditie?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 07:48, 16 Februarie 2011
In primul rand, dumneavoastra emiteti factura. Daca emiteti bon de casa, puteti avea surpriza ca destinatarul sa refuze coletul si sa-l inapoieze. Astel puteti storna factura.
Pentru incasare de la client veti primi de la firma de curierat un document care este echivalentul chitantei.
Pentru serviciul de curierat puteti opta varianta achitarii taxelor de catre client. Recomand aceasta varianta. Daca achitati dvs., operati documentul in contabilitate dar urmariti ca si taxele sa facturate clientului, ori in factura sau adaosul sa fie suficient ca sa le acopere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Expediere colet cu plata ramburs ( vanzare a unui magazin online) prin firma de curierat care nu foloseste chitantiere am71 am71 Am un magazin online si am o oferta buna de la o firma de curierat cu care as vrea sa lucrez, sa trimit pachete cu plata ramburs. Mi-au adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani neincasati albualin albualin Buna ziua , As avea nevoie de un sfat , cum as putea sa procedez in situatia urmatoare : Am trimits un colet cu ramburs 0 , rambursul 0 a fost trecut din ... (vezi toată discuția)