avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale expediere colet cu plata ramburs ( vanzare a unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

expediere colet cu plata ramburs ( vanzare a unui magazin online) prin firma de curierat care nu foloseste chitantiere

Am un magazin online si am o oferta buna de la o firma de curierat cu care as vrea sa lucrez, sa trimit pachete cu plata ramburs. Mi-au adus la cunostinta faptul ca angajatii lor ( curierii) nu au chitantiere pentru incasare si coletul trebuie sa plece cu factura si chitanta emise de firma mea. Este legal? Cum se poate face acest lucru avand in vedere diferenta dintre data chitantei emise de mine si incasarea efectiva a rambursului care poate sa fie si peste 5 zile? Dar in cazul in care firma de curierat imi vireaza banii in banca?
Cel mai recent răspuns: am71 , utilizator 12:39, 26 Octombrie 2012
Factura marfii,este doar o piesa a documentelor de transport. Transportatorul este obligat sa efectueze cursa doar in baza documentelor de transport : avizul de expeditie in doua exemplare ,si factura produsului .Cu avizul de expeditie semnat de destinatar se valideaza cursa pentru care platiti in contract . Aceste documente vi le vor cere cei de la fisc la controalele financiar contabile .
Multumesc pentru raspuns.Va rog sa imi raspundeti si la partea cu decontarea rambursului detaliat de mine in subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expediere colet curierat cu ramburs raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie. In situatia in care se expedieza un colet cu ramburs prin curierat, expeditia se face de catre o persoana juridica catre o ... (vezi toată discuția)
Procedura lucru magazin online - firma de curierat ancut2000 ancut2000 Buna ziua, Sunt in curs de a-mi deschide un magazin online, iar firma de curierat cu care intentionez sa lucrez mi-a propus urmatoarea procedura de ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)