avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua

Sunt nascut pe 29.05.1954
Angajat din data de 12.07.1972 pana in 22.02.2012
21.06.1975 pana 30.11.1976 stagiu military
12.07.1972 pana in 1.04.2001 lucrat in grupa a 2 a de munca program 100%

Daca ma puteti ajuta cu data cand poate iesi la pensie .

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:38, 23 Februarie 2013
Multumesc mult pentru raspuns...o seara frumoasa si sper sa nu am surprize la depunerea dosarului...apropo...dosarul trebuie pus inainte de implinirea varstei sau dupa...multumesc
Legea prevede ca dosarul se depune la data implinirii varstei de pensionare.
Legea 263/2010

Art. 103

(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.
Multumesc mult de raspuns...o sambata frumoasa
Daca cererea de pensionare e depusa la data indeplinirii conditiei de pensionare, plata se va face incepand cu acea data; daca cererea e depusa ulterior indeplinirii conditiei de pensionare, plata se va face cu data depunerii cererii nu cu data indeplinirii conditiei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata dislexic dislexic Am observat si alte threaduri deschise pe acest subiect, le-am citit, insa nu mi-am dat seama care ar fi rezolvarea in cazul unei vecine: A lucrat din 1977 ... (vezi toată discuția)
Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Numele meu este Vasile am 59 de ani impliniti in septembrie. Am lucrat 40 de ani din care grupa a doua 24 de ani. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anca_nicu anca_nicu Tatal meu e nascut in august 1953. A fost incadrat in grupa a II-a din 5.07.1971-16.06.1073 dupa care 11 luni si 11 zile armata si revine la serviciu din ... (vezi toată discuția)