avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perioada de incercare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Perioada de incercare

Buna seara am o intrebare in aceasta perioada de incercare persoana acuzata,respectiv care a primit o pedeapsa cu suspendare trebuie sa se prezinte lunar sau la un anumit interval de timp la politie sau vreo institutie de genul???Cine stabileste acest lucru sau cum se poate afla??Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tweety_baby , utilizator 20:31, 22 Februarie 2013
1.Daca pedeapsa aplicata este una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, singura obligatie a condamnatului este aceea ca in termenul de incercare ( compus din cuantumul pedepsei aplicate + 2 ani) sa nu mai savarseasca o alta infractiune.
Acesta este si motivul pentru care instanta atrage atentia inculpatului prin dispozitivul hotararii asupra disp.art 83 c.pen. privind revocarea in cazul savarsirii unei infractiuni.

2.Daca insa pedeapsa aplicata este una cu suspendarea executarii sub supraveghere, masurile si obligatiile condamnatului sunt stabilite de instanta prin dispozitivul hotararii si acestea vor fi indeplinite pe toata perioada termenului de incercare ( termen care se compune din cuantumul pedepsei aplicate + un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani).
De ex. una din masuri poate fi: sa se prezinte la datele fixate de judecatorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare a infractorilor.
Pedeapsa a fost 1 an si 6 luni inchisoare si presupun ca termenul de incercare este de 2 ani ,rezultand pedeapsa cu termen de incercare 3 ani si 6 luni.Daca ar fi cu supraveghere acest lucru ar fi mentionat in hotararile judecatoresti???Sau cum ar lua la cunostinta acest lucru ??Dupa aceasta perioada reabilitarea se face prin deschiderea unui nou proces???Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
tweety_baby, utilizator
Da, asa cum am aratat mai sus la pct.2
Puteti sa verificati solutia pronuntata de instanta pe portalul instantei, va puteti informa la arhiva instantei si /sau sa solicitati o copie xerox a hotararii pronuntate.
In ceea ce priveste reabilitarea, aveti informatiile necesare aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - suspendarea cond. a executarii pedepsei- termen/ dispozitii aplicabile Imparatul Imparatul Am fost condamnat acuma 2 ani la 6 luni inchisoare cu suspendare si termen de incercare de 2 ani, deci total 2 ani si 6 luni termen de incercare. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Condamnare MISAMIHAI MISAMIHAI Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie data de catre instanta alexbz alexbz am si eu o ? sa terminat procesul in care eram implicat si sa dat sentinta 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare dar nu sunt lamurit insa cu asta sau e ... (vezi toată discuția)