Buna. Mi-a venit in posta acum cateva zile un plic de la o firma de recuperare creante , cum ca am de plata 360 lei factura restanta la energie electrica din data de 12 07 2012. Bun am cautat factura si am gasit si chitanta de plata, am sunat inapoi si le-am spus ca este o greseala deoarece eu am platit dandu-le cu aceasta ocazie si numarul chitantei. Doamna foarte amabila a zis ca verifica si ma suna inapoi, drept este ca am fost sunat dar mi-au spus ca trebuie sa platesc oricum. Am intrebat nu este buna chitanta, ba da dar asta este procedura si eu trebuie sa platesc ,daca nu se va rezilia contractul cu furnizorul. NICI NU STITI CAT DE MULT MA BUCUR CA TRAIESC IN ROMANIA, (trebuie sa platesc nu?)
Conform situatiei de fapt prezentata de catre Dvs. orice masura de executare silita este fara obiect, netemeinic si nelegal. Insistenta firmei de recuperare constituie un ABUZ DE DREPT !!!
Va recomand sa luati legatura cu servicul juridic de la firma furnizoare de energie electrica.
Succes !!!
Da foarte comica dar normala pentru Romania. Am mai discutat si cu alte persoane care au patit asemanator, si mi-au recomandat sa platesc si ulterior o sa-mi scada din facturile urmatoare. Pentru ca firma asta de distributie energie electrica (italiana),nu ii prea place sa recunoasca greselile. Dar oricum asemenea lucruri patim foarte multi dintre noi apoape in fiecare zi.