avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terenul din subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terenul din subsolul blocului

Va rog sa-mi spuneti cui apartine terenul din subsolul blocului. Toti locatarii sunt proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:56, 24 Februarie 2013
@tiberiu08mai

Nu ati intrebat bine ca sa primiti un raspuns clar.
Utilizatorul @MonicaHanganu v-a raspuns corect. Terenul pe care este construit blocul este al primariei.
Proprietarii se bucura de cota-parte indiviza din ceea ce este construit, deci si din subsol.

Acum se pune problema ce va intereseaza exact sa stiti si pentru ce anume, nu ca am fi noi curiosi, doar ca sa aveti un raspuns clar.
Am hotarat cu totii sa folosim cate o jumatate de boxa pentru fiecare locatar sa fie toti multumiti. Din cele 12 boxe existente,atunci rezulta 24 de jumatati. Fiindca suntem 20 de proprietari,ar ramane in plus 4 jumatati ,adica doua boxe nefolosite. Pe viitor vom gasi o utilizare si pentru acestea .Acum proprietarii au pus problema terenului de la subsol,pentru ca ei se tem ca daca folosim acum boxele pentru depozitarea de obiecte personale sa nu trebuiasca sa platim ceva primariei pentru folosirea boxelor in scop personal, deci implicit si a terenului pe care sunt construite boxele. Aceasta-i de fapt problema noastra....
Puteti sa le folositi deoarece acel spatiu este al dv., al proprietarilor.

Felicitari pentru buna intelegere dintre dv.! La altii nu e asa,
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
elga50, moderator
Noua ni s-a eliberat titlu de proprietate pentru cota-parte din terenul de sub bloc. Suntem, deci, proprietari de teren, pentru care platim si impozit. Ni s-a impus acest aspect cam de doi ani. Poate ca e mai bine asa?!
Platiti impozit pe teren, in afara de cel normal pe imobil?
In ce oras locuiti?

Alte discuții în legătură

Gradina aferenta apartament la parter proprietate privata? Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi daca terenul din fata apartamentului aflat la parter este proprietatea privata a locatarului de la parter ? Am vazut CF ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)