avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terenul din subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terenul din subsolul blocului

Va rog sa-mi spuneti cui apartine terenul din subsolul blocului. Toti locatarii sunt proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:56, 24 Februarie 2013
Revin cu niste precizari:

- am aflat de la unii dintre vecinii care au cumparat apartamente in blocul nostru relativ de curand (1 - 2 ani) ca pentru perfectarea actelor de vanzare-cumparare li s-a cerut si actul de proprietate asupra cotei-parti de teren de sub bloc.

- se pare ca acest aspect, al proprietatii cotei-parti din teren, se extinde.

Mai multe nu stiu. Credeam ca este o lege mai noua sau o actualizare, dar mi s-a spus ca e vorba tot de Legea 18/1991 - Legea fondului funciar.

Asa ca ''sufla vantul si catre Dvs''.

P.S. Am mai aflat la ce ne trebuie proprietatea pe acetst petic de pamant: In caz de cutremur urmat de distrugerea totala a blocului, sa aiba altii cum sa ne construiasca ''locuinta''.

Sanatate!

Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
raser, utilizator
Blocul nostru e vechi, este construit in 1973. Sunt 3 apartamente pe care vechii proprietari le-au vandut si de circa 3 ani exista proprietari noi in aceste apartamente . Nu stiu daca pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare la noi se cere si actul cu cota parte a terenului de sub bloc. Dar cand este vorba de a lua bani de la populatie, conducatorii nostri sunt cei mai mari specialisti,asa ca ne putem astepta si noi la aceeasi procedura daca acum ea nu exista.
E buna gaselnita asta cu distrugerea totala a cladirii! Suna a "drobul de sare" care sta sa cada pe capul nostru.
D-aia nu s-ar fi putut construi blocul, ca terenul ar fi al primariei, ca si cum nu exista notiunea de concesiune.

Justificarea este cinica, adresata unor viitoare prezumtive fantome de proprietari. Haida-deh!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradina aferenta apartament la parter proprietate privata? Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi daca terenul din fata apartamentului aflat la parter este proprietatea privata a locatarului de la parter ? Am vazut CF ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)