avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare ajutor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare ajutor

va rog frumos ajutatima
1.la jurnal cumparari pe februarie se adauga primele rubrici facturile neachitate in ianuarie si pe parcurs platile ce vor fi facute in febr aferent lor ?
sau
se vor trece in jurnalul din februarie numai platile facturilor neachitate in ianuarie

2.in februarie contab mi-a zis ca am de platit TVA in felul urmator

tva vandut - tva cump(incl tva cump.chelt.) + tva neexigibil din jurnal cump
in acest fel eu platesc dublu TVA ceva nu e corect in ceea ce mi-a zis

nu sunt contabila conduc doar gestiune

multumesc in cazul ca ma ajutati cu un raspuns

Cel mai recent răspuns: DIA43 , utilizator 12:40, 23 Februarie 2013
Aplicati tva la incasare sau nu?Dupa cum ati mentionat ca aveti tva vandut,inteleg ca nu aplicati tva la incasare.
Daca nu aplicati tva la incasare aveti asa-
tva colectat la momentul emiterii facturii;
La furnizori-daca achizionati de la soc.ce nu aplica tva la incasare-deduceti tva la momentul achizitiei de bunuri/servicii
daca achizizitionati de la platitori tva la incasare -deduceti tva la momentul platii facturilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neaplicare tva la incasare zita-lucia zita-lucia Buna ziua, pentru ca cifra de afaceri depaseste 2.250.000 ron firma nu aplica tva la incasare. se fac achizitii si de la firme care aplica acest ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 300 IOANBRADEA IOANBRADEA As dori sa revin cu o intrebare pe care am mai pus-o dar nu am primit un raspuns:( In D300 la rubrica A si B (informatii privind TVA neexigibila sau ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare-pentru cei care nu aplica stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Explicati-mi va rog cum ma afecteaza pe mine acest tva: eu nu aplic acest sistem dar in jurnalul de cumparari am facut o rubrica separata pentru ... (vezi toată discuția)