Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva clarificari referitoare la TVA la incasare si anume:
- eu lucrez in [EDITAT- incalca pct.2.8 din Regulament] si nu stiu daca programul e setat sa calculeze tva-ul la incasare numai pe facutirle emise anul acesta, sau acesta ia in calcul toate facturile achitate, corect ar trebui sa adune la datele declaratiei 301 numai facturile incasate in ianuarie. Ca sa evidentieze programul acest lucru trebuie sa mai setez altceva decat tva la incasare?
-am vazut ca la bifarea tva-ului apar 3 variante: trimestrial, lunar si la incasare, iar daca bifez tva la incasare programul de unde stie sa intocmeasca declaratie lunara sau trimestriala?
- programul are ceva comenzi prin care sa stie care partener este platotor de TVA la incasare, sau are vreo importanta aceasta informatie in momentul in care introduc facturile de iesire si facturile de intrare?
1. In principal, la introducerea facturilor pe anul acesta, in cazul in care in meniul configurare societati ati bifat TVA la incasare, atunci programul va tine cont numai de acestea in vederea determinarii TVA.
2.De fapt aveti trei posibilitati la setari:
-tva trimestrial,
-tva lunar,
-neplatitor
Setarea TVA la incasare este separata si nu depinde decat de setarea trimestriala sau lunara. Practic puteti sa bifati la perioada tva trimestrial/lunar si in acelas timp si tva la incasare.
3.In momentul introducerii uni partener, in cazul in care aveti conexiune la internet, puteti verifica daca partenerul respectiv aplica tva la incasare sau nu.
Partenerii deja existenti se pot verifica din meniul Fisiere, alegand submeniul Furnizori sau Clienti si apasand butonul Verificare.
Aveti posibilitatea sa luati legatura cu administratorii programului de contabilitate, pentru a va lamuri neclaritatile.
Este interzisa postarea denumirilor acestor programe, se incalca prin aceasta Regulamentul forumului Avocatnet, pe care va rog sa il cititi si sa il respectati, fiind utilizator nou inregistrat.
Multumesc pentru intelegere.
Moderator
Ec. Gabriela Ionescu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva la incasare
cami2008
buna seara,pentru o intreprindere indiv.la raportul z se pune bifa in casuta tva la incasare sau nu se pune bifa,lucrez in programul [EDITAT - incalca pct. 2.8 ... (vezi toată discuția)