Dacă prin titular înțelegeți părintele și acesta lasă soția și mai mulți copii în viață și unul predecedat , la masa succesorală vin : soția supraviețuitoare (cotă de 1/4) și descendenții (cota de 3/4) în calitate de fii sau fiice respectiv nepoți - aceștia din urmă culegând partea din masa succesorală care i s-ar fi cuvenit părintelui lor predecedat - urcă în locul și gradul acestuia la sucesiunea lăsată de bunic.
@avvalentina de ce sa mearga la instanta?! Nu am inteles din postarea userului ca mostenitorii nu se inteleg.....
Daca reprezentantii sunt minori notarul public care dezbate succeasiuneava intocmi o adresa la autoritatea tutelara pentru desemnarea unui curator .
Intrebarea nu a venit din partea mamei minorilor ci de la alt prezumtiv mostenitor.S[eta nu e simpla si trebuie studiata .In orice caz, solutia o poate da numai instanta, asa cum am postat deja.
Succesiune
MariaDr
Cum se realizeaza succesiunea in urmatoarea speta:
sot si sotie; sotia decedata; au avut 2 copii, unul decedat ( anterior decesului mamei lui), care are la ... (vezi toată discuția)
Unchi decedat
ContSters51645
Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Mostenire
viorel dodan
Buna ziua! Am o intrebare despre o mostenire. Bunica din partea mamei a decedat. A avut 3 copii, dintre care doar unul mai este in viata. Inteleg ca fiica in ... (vezi toată discuția)