avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata obligatiilor sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata obligatiilor sociale

Buna ziua !
Sunt titularul unei intreprinderi individuala . Anul 2012 am inchis cu pierde fiscala .
In aceasta situatie sunt obligat sa platesc contributiile sociale ? Daca nu , cum sa procedez ?
Va miltumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:39, 24 Februarie 2013
Contributia de sanatate se calculeaza in raport de venitul net (venituri-cheltuieli) in cursul anului si se procedeaza la regularizarea platitilor dupa depunerea declaratiei 200.,
Codul fiscal art. 296.22 prevede ca baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sanatate - studentii detinatori de if trebuie sa le achite? brindusa85 brindusa85 Buna ziua, sunt studenta, am 28 de ani, si am un IF, pentru consultanta. Am crezut ca fiind studenta nu trebuie sa mai platesc contribuitia la Casa de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 220 venit estimat vasile2013 vasile2013 Pentru persoanele care exercita profesii libere (medic, avocat, notar) lpentru depunerea declaratiei 220 la momentul inregistrarii fiscale, in cuprinsul ... (vezi toată discuția)
Plata cass Apostoaemihai Apostoaemihai Venitul meu ca membru al unei intreprinderi familiale in 2013 a fost de -799 lei(pierdere fiscala).In acesata situatie conform deciziei de impunere privind ... (vezi toată discuția)