avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii sanatate - studentii detinatori de IF ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii sanatate - studentii detinatori de IF trebuie sa le achite?

Buna ziua, sunt studenta, am 28 de ani, si am un IF, pentru consultanta. Am crezut ca fiind studenta nu trebuie sa mai platesc contribuitia la Casa de Sanatate. Veniturile mele sunt foarte mici, impozitele sunt la zi, iar intrebarea mea este daca trebuie sa platesc si aceste contributii? Cam la ce suma se ajunge lunar si ce se intampla daca nu le platesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:25, 8 August 2013
Contributiei de sanatate se calculeaza in raport de venitul net (venituri-cheltuieli) in cursul anului si se procedeaza la regularizarea platitilor dupa depunerea declaratiei 200.,
Codul fiscal art. 296.22 prevede ca baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară (acum 800 lei), dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata obligatiilor sociale SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt titularul unei intreprinderi individuala . Anul 2012 am inchis cu pierde fiscala . In aceasta situatie sunt obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 220 venit estimat vasile2013 vasile2013 Pentru persoanele care exercita profesii libere (medic, avocat, notar) lpentru depunerea declaratiei 220 la momentul inregistrarii fiscale, in cuprinsul ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative intreprindere individuala crinab crinab Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass. (vezi toată discuția)