avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Completare declaratie 220 venit estimat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Completare declaratie 220 venit estimat

Pentru persoanele care exercita profesii libere (medic, avocat, notar) lpentru depunerea declaratiei 220 la momentul inregistrarii fiscale, in cuprinsul rubricii referitoare la ,,Date privind venitul estimat,, se trec la ,,cheltuieli deductibile estimate,, si cheltuielile efectuate pentru infiintarea respectivei forme de exercitare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:27, 12 Februarie 2015
Da, acele cheltuieli estimate pentru primul an de functionare cuprind si cheltuielile de infiintare care sunt deductibile. Cititi art. 48 din codul fiscal pentru a vedea ce tipuri de cheltuieli sa aveti in vedere si apoi evaluati cam care o sa fie evolutia afacerii in primul an de functionare.
Multumesc...exista un minim referitor la venitul net estimat?....stiu ca ulterior, in anul care urmeaza dupa completarea acestei declaratii, prin depunerea declaratiei 200 se regularizeaza sumele...(ma refer la determinarea venitului net in sistem real)..
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
vasile2013, utilizator
O limitare ar fi data de faptul ca acea contributie la sanatate se calculeaza asa cum rezulta din textul art. 296.22 cod fiscal pe care-l redau:
(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia (5,5%).

Deci venitul net estimat= venit estimat - cheltuieli estimate (calculat lunar) sa nu fie sub salariul minim pe economie care in aceasta luna spre exemplu e de 975 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pfa-obligatoriu daca nu sunt angajata? scris scris Buna ziua, Mi-am infiintat un PFA si nu sunt angajata in alta parte. Cei de la ANAF mi-au spus ca tb sa depun si D600 cu acel venit minim de 805 lei lunar ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative intreprindere individuala crinab crinab Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass. (vezi toată discuția)
Plata obligatiilor sociale SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt titularul unei intreprinderi individuala . Anul 2012 am inchis cu pierde fiscala . In aceasta situatie sunt obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)