avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere persoara de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere persoara de la intretinere

Buna ziua, vreau sa il scot pe copilul meu de la intretinere, el o sa locuiasca la mama in timpul saptamanii si o sa vina la mine in weekend. Cand am dus cererea la administratora mi s a spus ca nu se poate ca trebuie sa fie plecat 15 zile consecutive de acasa ca sa poata fi scos de la plata intretinerii.
care este procedura legala? eu stiam ca trebuie sa fie plecat 15 zile pe luna dar nu consecutiv. daca sta acasa doar8 zile pe luna nu mi se pare normal sa platesc.

multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:57, 23 Februarie 2013
Nu exista dispozitie care sa prevada obligatia consecutivitatii zilelor in care domiciliaza in condominiu
Legiutorul a prevazut obligatia inregistrarii persoanelor care domiciliaza permanent sau provizoriu minimum 15 zile pe luna-conform art 17 al r din HG nr 1588/2007
Iata ce scrie in HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007, la:

art.17(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
............
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Nu scrie nicaieri ca aceste zile sa fie consecutive, dupa cum se poate constata.

Deci faceti o cerere scrisa catre presedinte, in care spuneti ce vreti si mai adaugati si citatul din normele de aplicare a Legii 230/2007 din acest HG 1588/2007 pe care vi l-am scris aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ptr asociatia de locatari Capris Daniela Capris Daniela Buna ziua.Daca sotul vine acasa pentru 10 zile sunt obligata sa-l trec la plata intretineri pentru cele 10 zile?? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cote pl. la intretine bl. mymymymy mymymymy Buna ziua, Matusa mea sta la mama (bloc) de duminica seara pana joi seara pt.a avea grija de ea fiind bolnava......Aceasta situatie este din 04.01.2013 si ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut la plata intretinerii? de la ce varsta este trecut un copil la intretinere si in baza carei legi ? Ambrozie Ambrozie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in privinta subiectului din titlu. Exista undeva specificat in Legea Asociatiei de Proprietari (sau in alta ... (vezi toată discuția)