Joi la 9:30 dimineata mi s-a furat telefonul,eram 6 persoane,3 colegi si 2 tineri din alt an, intr-o incapere la facultate UPT din Timisoara,incapere destul de mica. Telefonul [editat] era la 25-30 cm de mine pe masa in dreapta mea,m-am uitat atent la un calculator 2-3 min dupa care am realizat ca nu e telefonul,m-am sunat dupa 7 min,era inchis.
Crezand ca cineva face o gluma am asteptat pana la ora 13,apoi am fost la cea mai apropiata sectie,cei de acolo mi-au spus direct sa merg la sectia 2 Timisoara.
Din pacate nu am acte pe telefon,intrucat telefonul a fost cumparat acum 8 luni second hand prin [editat]courier din BUCURESTI.
Astazi am mers la sectia 2 unde mi-a spus direct ca nu se fac se urmariri (localizari) de telefoane decat in caz de crima,viol,cazuri grave etc.
Din pacate imei-ul nu il am,decat daca as incerca sa contactez fac courier si sa se uite in arhiva daca cumva mai au copia dupa acea comanda.Am incercat sa ii explic domnului politist ca imei-ul il are si operatorul (am tinut cartela mea cu numarul meu timp de 8 luni in acest telefon).
Iar dupa 10 minute l-am convins sa imi ia o plangere (prima data cand fac asta).
Mi-a explicat ce sa scriu iar cand a vazut din Bultetin ca nu sunt Timisorean,m-a intrebat unde stau,si apoi mi-a spus ca as putea primii amenda ca nu am forme legale unde locuiesc acum.
In primul rand as vrea sa stiu daca are rost sa ma complic,se poate localiza/gasi acel telefon?Sau macar se pot interoga oamenii pe care eu ii cred suspecti+oamenii care erau in incapere?
In al doilea rand as vrea sa stiu daca primesc amenda daca depun plangere pentru furt telefon si nu am viza de flotant pe Timisoara,sunt din Caras Severin. Este inregula sa imi fac viza de flotant si apoi sa merg sa depun plangerea?
In cazuri motivate autoritatile responsabile in cercetare pot dispune masuri de localizare telefon
Care este statutul dvs concret?
Studiati,lucrati in Timisoara ?
Nu este necesar a detine viza de flotant pentru a depune o plangere
Sunt student in Timisoara din toamna,anul acesta. Telefonul costa aproximativ 900-1000 lei,as vrea normal sa il recuperez,dar neavand acte pe el vreau sa stiu daca este posibila recuperarea lui.Pe cartela care o aveam in telefon primeam des credit te la tatal meu care are abonament.
Politistul mi-a cerut sa scriu numele,adresa mea din C-S si apoi sa scriu fara forme legale pentru locuinta sau ceva asemanator.
Apoi l-am intrebat "Primesc amenda daca nu am viza de flotant in Timisoara si depun aceasta plangere?" Mi-a spus ca nu stie exact,iar ca suma ar fi cam 75 lei.
cred ca ati dat de cel mai "nesuferit si incompetemnt" politist.
ce treaba are fapta de furt cu domiciliul dvs.
incerca sa va intimideze poate nu depuneti plangere ca sa nu aiba un dosar in plus.