Buna Ziua! Acum doua zile mi-a fost furat telefonul de la serviciu,locatia nu era prevazuta cu camere video!Era un telefon inteligent care avea si date confidentiale.In speranta ca l-as putea gasi nu am anuntat inca Politia,am tote documentele necesare ca tel. era cumparat cu abonament.Se poate ca Politia sa-l gaseasca dupa cod MEI al telefonului?Stiti cazuri asemanatoare?Fac precizerea ca operatorul a fost instiintat si mi-au dat si alta cartela cu acelasi nr.Multumesc pentru intelegere!
Daca doriti recuperarea telefonului,este recomandat să depuneti o plangere la politie in care sa precizati circumstantele disparitiei telefonului, codul IMEI al telefonului si documentele de achizitie=ambalajul original, factura etc
Conform legii, politia are dreptul de a localiza un telefon mobil declarat furat, insa numai după primirea acordului din partea procurorului si a judecatorului care se ocupă de caz.
Conform legii, judecatorul se pronunta cu privire la cererea dvs in maxim 48 de ore, astfel ca pot trece chiar si doua zile pana la inceperea urmaririi efective a telefonului.
Dupa primirea celor doua aprobari, politia poate localiza telefonul pe baza codului IMEI
Multumesc mult! Am facut demersurile pe care le-ati spus si Dv dar politistul care mi-a luat declaratie spune ca aceasta lege cu urmarirea tel.pe baza codului IMEI nu mai este in vigoare si face doar asa cercetari cum s-au petrecut faptele sa le dau eu nr. de tel. a colegilor care s-ar fi aflat prin apropiere.......asa trebuie sa faca?
Se poate localiza telefonul dar trebuie facuta plangere penala.
Daca va puteti descurca singur sa il localizati si sa il luati il puteti lua dar daca folositi forta ar exista riscul sa fiti acuzat de talharie...
Cel mai indicat ar fi prin politie...si se ocupa ei...