avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gasire telefon furat iphone 6 prin cod IMEI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gasire telefon furat iphone 6 prin cod IMEI

Buna Seara! Mi a fost furat telefonul mobil azi.am dat decalratie la politie. Vroiam sa stiu daca se poate identifica telefonul prin intermediul unui cod IMEI de catre politie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:11, 4 Octombrie 2015
Buna seara!

Sigur ca se poate. Insa trebuie sa aveti actele in care sa scrie IMEI-ul

Cu stima.
ok.dar care sunt pasii pentru a putea obtine acea urmarire a codului IMEI? am depus declaratia dar mai departe? politia mi/a spus ca nu se mai poate urmarii telefonul deoarece s/a dat o lege in acest sens.

Multumesc frumos!
Conform legii, poliţia are dreptul de a localiza un telefon mobil declarat furat
Politia poate desfasura verificarile necesare, numai dupa primirea acordului din partea procurorului si a judecatorului care se ocupă de solutionarea plangerii persoanei care a pierdut telefonul
Conform legii, judectorul se pronunta cu privire la aceasta solicitare in maxim 48 de ore, astfel ca pot trece mai multe zile pana la inceperea urmaririi telefonului.
Dupa primirea celor doua aprobari, politia poate localiza telefonul pe baza codului IMEI furnizat cu ajutorul operatorului de telefonie, lucru care sporeste saneele ca telefonul sa fie gasit.
Teoretic, cu ajutorul codului IMEI, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil declarat furat.
Practica demonstreaza ca niciun operator din Romania nu apeleaza la aceasta metoda care ar face ca telefonul furat sa fie inutilizabil ,or interesul operatorilor este evident achizitionarea de noi si noi aparate telefonice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt telefon cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua! Acum doua zile mi-a fost furat telefonul de la serviciu,locatia nu era prevazuta cu camere video!Era un telefon inteligent care avea si date ... (vezi toată discuția)
Furt telefon Andrei96 Andrei96 Buna ziua , ma numesc Andrei si azi mi-a fost furat telefonul la care aveam o asigurare care ma nu ma despagubeste in caz de furt dar telefonul are gps si cred ... (vezi toată discuția)
Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)