avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie rovinieta

buna ziua ,am circulat cu masina in data de 23.11.2012 fara rovinieta aceasta fiind expirata in data de 22,11.2012 ,am primit acasa procesul verbal care a fost introdus in posta pe motiv ca nu am fost acasa atasand de plicul cu procesul verbal o instiintare cu un martor ca nu am fost acasa ceea ce nu este adevarat,eu am gasit plicul dupa 3 zile.Intrebarea este pot sa fac contestatie sa platesc jumatate din amenda pentru ca nu am semnat pentru primire,intre timp eu am cumparat o rovinieta de 7 zile in perioada craciunului si o alta rovinieta pe un an in data de 16 02 2013 iar procesul verbal l-am primit in 18 02 2013 si am inteles ca daca platesti amenda se considera ca si cum ai avea o rovinieta valabila un an.intrebarea este cat trebuie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 23:01, 27 Februarie 2013
Din pacate nu este asa cum considerati dumneavoastra. Cititi procesul verbal de sanctionare contraventionala pentru ca in cuprinsul acestuia scrie ce reprezinta fiecare suma reprezentant amenda aplicata.
Daca este sa ne raportam strict la situatia expusa de dumneavoastra, la data de 23.11.2012 nu ati respectat prevederile legale cu privire la circulatia pe drumurile publice. Este dreptul dumneavoastra sa formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala
eu vreau sa contest faptul ca procesul verbal nu mi-a fost afisat ci bagat in posta cu toate ca in ziua in care este scrisa pe instintare eram acasa ,eu vreau sa platesc jumatate din amenda ,acel martor care este trecut pe proces nu este un om din cartier strada fiind una foarte retrasa
daca mai sunteti in termenul de 15 zile de la data primiri mai bine contestati pr/vb pe semnatura electronica si poate aveti cistig de cauza ,plingerea o depuneti la domiciliul dvs dupa noile modificari .
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Plangere popoviciuioanmihai popoviciuioanmihai Am luat o amenda in trafic si nu am luat la cunostinta si nu am semnat agentul ma anuntat ca am tri punte penalizare si 500 lei amenda si am refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)