avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie plangere penala -art 44 cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie plangere penala -art 44 cpp

Buna ziua,
Am formulat plangere penala impotriva unui executor judecatoresc pt comiterea infractiunilor prev de art 245,248,291 in instrumentarea dosarului de executare.Am primit rezolutia NUP cu explicatia ca hotararile instantei intra in sfera autoritatii de lucru judecat , constituie chestiune prejudiciala conform art 44 alin 3 C.p.p si constituie dovada incontestabila a faptului ca actele executorului judecatoresc sunt legale,procesul penal nu poate fi declansat incident fiind cazul imperativ prevazut de art.10 C.p.p.
Am avut introdusa o contestatie la Judecatorie care a fost respinsa ,nu au fost analizate toate capetele de cerere si cele care au fost analizate .... ... in plangerea penala am sesizat si existenta unui inscris falsificat despre care nu se spune nimic in rezolutia procurorului.
Este corecta rezolutia procurorului?
Ce pot sa fac in continuare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:41, 24 Februarie 2013
Faceti plangere la prim-procuror si vedeti ce se va mai intampla.
Insa, daca actele executorului sunt legale nu prea vad ce s-ar putea schimba.
Multumesc pentru raspuns.
Actele nu prea sunt legale,procurorul a concluzionat asa probabil pt ca a fost respinsa contestatia,insa instanta nici macar nu a analizat actele.
Sau probabil este legal ca executorul sa someze debitorul la alta adresa,sa aiba la dosar dovezi de comunicare necompletate,sa nu intocmeasca proces verbal de situatie,sa actualizeze cheltuieli de judecata ,sa se foloseasca de un inscris falsificat in dosarul de executare,sa nu te anunte cand se face evaluarea imobilului pt a ii permite evaluatorului accesul in casa si altele.
Executorii au legea lor pentru ca nimeni nu ii verifica.
Tatiana draga,
Executorii au legea lor care e foarte buna; insa, exact cum judecatorii nu raspund pentru sentintele date, pe executori nu are cine sa-i traga la raspundere.
Camera executorilor judecatoresti de pe langa Curtile de apel sunt populate tot de executori judecatoresti si "corb la corb nu-si scoate ochii"., la fel cum Colegiul Medicilor nu sanctioneaza medicii criminali.
Executorii sunt colegi cu judecatorii si de aceea, pot face orice potlogarie.
Sa inteleg ca daca Contestatia la executare este respinsa, nu pot face plangere penala impotriva executorului ticalos?
Si mie mi s-a respins o Contestatie, la fel comunicarea era nedatata, termenul dat nu corespundea cu articolul de lege din somatie, nici acel termen aiurea nu a fost respectat si totusi, contestatia s-a respins...
Parerea mea este ca executorii pot raspunde penal si orice magistrat ii va intoarce spatele daca este vinovat si dovedit.

Executorii sunt mult prea departe de judecatori si simplul fapt ca se respinge o contestatie nu inseamna ca tine cu ei insa acest lucru poate general probleme cu referire la vinovatia executorului.

Nu stiu ce relatii ar avea ei dar mereu pe contestatii si pe suspendari pateau mereu lucruri pe care nicodata nu le intelegeau de cate ori preluam un caz.Este insa adevarat ca veneam tintit pe acel caz...
Adica ca nu era legal ceea ce faceau ei...

Deci, se pare ca procesele se judeca corect...cel putin la nivel de principiu...
Apropo de Camera Executorilor ,am trimis plangere cred ca de 5 ori si nu s-au sinchisit sa raspunda,am dovada ca au primit plangerea,cum sa ii faca rau acestui executor membru in consiliu UNEJ avand fiul (tot executor) presedinte al Consiliului de Disciplina?


Nu am crezut ca se va respinge contestatia,cel putin sa anuleze somatiile comunicate la o adresa la care nu am avut niciodata domiciliu si executorul stia acest lucru,sau dovezile de comunicare ce erau necompletate,de ce mai exista atunci Codul de procedura civila,de ce judecatorul nu a tinut cont de codul de proedura civila.Judecatorul nu a scris nimic in legatura cu dovezile de comunicare in sentinta si despre somatii s-au considerat comunicate ,atat.
In art 496 din Cpc scrie clar ''in vederea identificării imobilului urmărit, executorul judecătoresc se va deplasa la locul unde este situat acesta şi va încheia un proces-verbal de situaţie'' iar potrivit art 497 dupa intocmirea procesului verbal de situatie va soma debitorul.In contestatie insa judecatorul decide ca nu este trebuie respectat art 496 Cpc deoarece executorul a identificat imobilul in raportul de evaluare,raport in care scrie ca nu s-a avut acces in imobil -dar nu a solicitat accesul in imobil -va dati seama ca pentru a avea parte de o evaluare cat mai corecta as fi fost de acord daca eram intrebata.De ce intoarce judecatorul Cpc in favoarea executorului atunci?
Daca aceste nereguli nu au fost analizate deloc sau nu au fost analizate corect in contestatia la executare unde este dreptatea atunci daca nici in plangerea penala nu se analizeaza?
Mai rau este ca si recursul a fost respins insa inca nu am vazut motivarea dar sunt sigura ca e ''praf in ochi'' nu are cum sa fie altcumva daca se analizeaza corect motivele.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
tatiana28, utilizator

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc mai presus de lege tatiana28 tatiana28 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pentru a se verifica activitatea unui executor judecatoresc. Nereguli in dosarul de executare:executorul ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar penal ioanaa2 ioanaa2 Buna seara.Am primit rezolutia intr-un dosar penal de la procuror si nu sunt de acord cu aceasta.Vreau sa vad probele din dosar pe baza carora s-a dat ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor djmetalrock djmetalrock Audierea martorilor, solicitata de petent, este obligatorie pentru procuror sau este facultativa? Am facut o plangere penala, pentru fals in inscrisuri ... (vezi toată discuția)