avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc mai presus de lege
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc mai presus de lege

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pentru a se verifica activitatea unui executor judecatoresc.
Nereguli in dosarul de executare:executorul nu a intocmit proces verbal de situatie potrivit art 496 cpc,nu a intocmit somatia potrivit art 497 cpc,nu a procedat la stabilirea pretului pt licitatie cu acordul partilor potrvit art 411 alin 3 cpc ci a delegat direct un evaluator pentru stabilirea pretului,a introdus un onorariu avocat fara a avea la dosar chitanta sau macar nr de chitanta pt plata onorariu avocat, a actualizat cheltuielile de judecata,nu a comunicat raportul de evaluare,a cerut sa ma prezint personal sa il ridic,a comunicat somatii la alta adresa -nu are nici macar dovada comunicarii acestor somatii, a facut copie dupa o cerere de staruinta a creditorului si a inregistrat-o in alta zi pentru a scapa dosarul de perimare-executorul a sustinut ca a primit aceasta cerere prin fax si de acea este copie insa nu are nici si nu poate sa prezinte nici o dovada ca a primit acea cerere prin fax,executorul nu avea dosarul numerotat desi au trecut mai bine de 3 ani de la data cereri de executare,ma gandesc ca putea sa introduca orice act in dosar.
Am facut plangere la UNEJ cu aproximativ 2 luni in urma si ieri am primit de la UNEJ un email in care mi-a comunicat raspunsul Camerei Executorilor "...constata ca executorul si-a indeplinit atributiunile de serviciu"-atat ,fara alte precizari.
Eu nu am primit nici un raspuns scris de la Camera Executorilor,nu trebuie sa primesc un raspuns mai detaliat ,in care sa se pronunte asupra neregulilor invocate,sau un raspuns in care sa argumenteze cum au ajuns la aceasta concluzie? Raspunsul trimis de Camera Executorilor catre UNEJ mi se pare superficial,nici nu cred ca au citit plangerea,eu am mai trimis de 2 ori plangere la Camera Executorilor inainte si nu a raspuns nimeni-corb la corb...
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti,a procedat legal executorul?
Unde pot sa ma adresez pentru ca cineva sa verifice intradevar activitatea acestui executor ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 23:30, 6 Septembrie 2012
vai...e posibil asa cv?si nu-l puteti aborda direct?
Buna seara. Ma puteti ajuta va rog cu o adresa de e-mail al Corpului de Control al Ministrului Justitiei? Am gasit o adresa de e-mail pe site-ul Ministerului Justitiei insa nu stiu daca este valabila.

Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie plangere penala -art 44 cpp tatiana28 tatiana28 Buna ziua, Am formulat plangere penala impotriva unui executor judecatoresc pt comiterea infractiunilor prev de art 245,248,291 in instrumentarea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Acte de executare tatiana28 tatiana28 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Este legal ca executorul judecatoresc sa emita somatii la alta adresa desi cunoaste adresa de domiciliu a ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)