avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... audierea martorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

audierea martorilor

Audierea martorilor, solicitata de petent, este obligatorie pentru procuror sau este facultativa? Am facut o plangere penala, pentru fals in inscrisuri oficiale, impotriva unui complet de judecata, cerand audirea de martori, dar procurorul a dat rezolutia fara a audia nici macar unul singur, ci numai pe grefiera de sedinta, care a mintit cu nerusinare. Este legal?
Cel mai recent răspuns: djmetalrock , utilizator 23:57, 5 Ianuarie 2010
Depinde in ce mod ati solicitat audierea martorilor. Daca ati formulat in scris o asemenea cerere, legal ar fi trebuit ca procurorul sa se pronunte, motivat, in sensul admiterii sau respingerii.
Oricum, aveti la dispozitie plangerea impotriva rezolutiei(art.278 ind.1 C.pr.pen.), daca mai sunteti in termen.:(
In penal se inregistreza sedintele pe suport electronic.... (in 99% din cazuri)
In general se formuleaza in scris cereri de probatorii,iar procurorul trebuie sa se pronunte motivat cu privire la probatoriile solicitate.
Oricum ca si orice alta plangere formulata si cea introdusa de dvs.trebuie dovedita.
Aveti la dispozitie dreptul garantat de lege de a contesta solutia procurorului,la procurorul ierarhic superior si apoi in instanta
Sunt in termen, dar solutia data a fost cea "recomandata" chiar de procurorul general. Suntem in Romania si la noi "corb la corb...." functioneaza ireprosabil, chiar calcand pe cadavre. Mi-am sustinut plangerea si cu probe furnizate de i
Inspectia juridica a CSM, dar nici asta nu a contat, grefiera mintind in declaratie, chiar si dupa ce a fost verificata de CSM. Martorii mi-ar fi sustinut plangerea. Completul mi-a respins dreptul legal la acordarea unui termen pt. angajarea unui aparator calificat pe motiv ca Justitia nu mai are bani pt. citatii, dar nu a consemnat acest fapt si in incheierea de sedinta, pt. a nu putea trimite cazul la CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
Erori de procedura ale judecatorului ni_leta ni_leta Buna ziua Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta: Am castigat la fond, apel, recurs un proces prin care solicitam pronuntarea unei hotarari care ... (vezi toată discuția)
Dreptul suspectului de a fi de față la audierea martorilor flomrco47 flomrco47 Sunt suspect intr-un dosar penal. Am dreptul sa fiu de fata la audierea martorilor acuzarii? Dosarul este inca in faza de cercetare la organele de politie. (vezi toată discuția)