avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Important - Din nou despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Important - Din nou despre somaj

Va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca o persoana care se incadreaza in conditiile obtinerii indemnizatiei de somaj, a depasit termenul de depunere a dosarului (de 30 de zile de la data icetarii activitatii). Pot sa-l depun mai tarziu, mai beneficiez de acea indmnizatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antonim , utilizator 20:11, 17 Februarie 2009
Antonim a scris:

Va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca o persoana care se incadreaza in conditiile obtinerii indemnizatiei de somaj, a depasit termenul de depunere a dosarului (de 30 de zile de la data icetarii activitatii). Pot sa-l depun mai tarziu, mai beneficiez de acea indmnizatie?

Multumesc

Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca , indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decadere din drepturi.
MUltumesc mult pentru raspunsul promt !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere acte de somaj dabumihai dabumihai Buna ziua. Daca am depasit 30 de zile de la incetarea activitatii pana la depunerea dosarului la AJOFM pierd indemnizatia pe luna respectiva sau dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Somaj amo_ki2000 amo_ki2000 buna ziua ,am si eu o intrebare in cat timp se poate baga somajul din momentul inchiderii cartii de munca,in 30 de zile sau mai mult.multumesc (vezi toată discuția)
Somajul ContSters138896 ContSters138896 Buna seara!am si eu nista intrabari .Stiu ca pina 30 de zile trebuie sa pun dosarul pentru somaj.DACA nu pot sa pun dosarul numai dupa 30 zile nu am drept ... (vezi toată discuția)