avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere abandonare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere abandonare minor

Buna seara, eu am divortat in urma cu 6 ani ,copilul in varsta de 8 ani se afla in custodia mea, iar tatal obligat la pensia de intretinere. tatal copilului nu a achitat pensia de 2 ani si jumatate. Am facut plangerea de abandon la politie. De cate ori il sun sa achite aceasta pensie incepe cu injurii la adresa mea, cu amenintari ca in cazul in care il mai deranjez cu asemenea "tampeni" va cere custodia copilului deoarece , spune el, nu mai vreau sa cresc copilul. In 6 ani da cand suntem despartiti a venit doar de 4 ori in vizita la copil max cate 10 minute pe motiv ca nu are timp. In schimb ma ameninta ca daca seintampla sa mai plesc din localitate cu serviciul pentru 2, 3 zile sau maxim o saptamana (acestea intamplandu-se cam de 3-4 ori pe an) imi va face plangere de abandon minor. Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva si ce este de facut in acest caz. Eu si copilul locuim cu parintii mei care ma ajuta la cresterea minorului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: angelica5 , utilizator 16:42, 24 Februarie 2013
Nu mai bagati in seama aceste amenintari. Copilul nu ramane abandonat daca plecati cateva zile in interesul serviciului, ci in grija bunicilor materni cu care locuieste de atata timp si care se ocupa probabil destul de indeproape de ingrijirea lui.

Cat despre faptul ca nu a achitat pensie de intretinere, daca aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens o puteti pune in executare prin intermediul unui executor.

Sau puteti actiona la acest moment formuland o cerere de marire a pensiei de intretinere raportat la nivelul actualelor venituri ale tatalui.
NIci o sansa ... daca o face .. ajunge de rasul curcilor .! Daca ati avea o sustinere financiara solida puteti sa acceptai provocarea si el va fii cel care pierde ... dar nu are rost sa consumatii timp si resurse pt unul care nu isi asuma obligatiile de tata ..... .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Am citit multe despre divort, partaj, custodia copilului, dar pe masura ce citesc, imi dau seama ca nu inteleg anumite lucruri. De aceea vin ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de intretinere Ana_38 Ana_38 Buna ziua ! Am divortat acum 3 ani. Tatal nu a platit niciodata pensia de intretinere pentru copil, amarata aia pensie de 130 lei/luna.... Acum spune ca ... (vezi toată discuția)
Agresiune verbala dupa divort AlinaCojocariu AlinaCojocariu Buna ziua, Sunt despartita de fostul sot de anul trecut din februarie si divortata din septembrie.Avem 2 copii minori care locuiesc cu mine. de cand ne-am ... (vezi toată discuția)