avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDAREA INDEMNIZATIEI PENTRU CRESTEREA COPILULUI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDAREA INDEMNIZATIEI PENTRU CRESTEREA COPILULUI

Buna seara. As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care in ultimele luni am realizat venituri din agricultura insa nu am platit contributiile la asigurarile sociale. Este necesar sa fiu asigurata sau doar trebuie sa platesc impozitul corespunzator veniturilor? In cat timp de la nastere se poate depune cererea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 24 Februarie 2013
1. Plata impozitelor si a contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizate pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Singura conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asililate.

3. - In cazul dvs. veti atasa la dosar dovada eliberata de organul fiscal privind veniturile realizate din activitati agricole.
- Cei de la Fisc stiu ce fel de dovada sa va elibereze.

4. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data nasterii trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Daca le depuneti mai tarziu veti primi indemnizatie de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil antohiadriana antohiadriana Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am realizat venituri impozabile in ultimile 12 luni anterioare nasterii ... (vezi toată discuția)
P.f.a. si concediul de crestere a copilului cristilaur cristilaur O doamna titulara PFA (insarcinata) care isi plateste impozit pe venit la fisc si taxe de sanatate poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Psy_ Psy_ Buna ziua, Sunt psiholog in cadrul propriului cabinet de psihologie si am o mare nedumerire. In momentul in care as ramane insarcinata si nu sunt angajata ... (vezi toată discuția)