avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum pe forma de guvernamant
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum pe forma de guvernamant

daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun (SI NORMAL) sa fim intrebati, prin referendum, SI ce forma de guvernamant dorim?

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 23:15, 23 August 2013
Se va face un referendum in luna octombrie sau noiembrie .
ceva, ceva ar (va) fi cu modificarea constitutiei...

"Prin modificarea Constitutiei, eu as vrea ca in Romania presedintele sa aiba un rol clar de arbitru, sa fie un monarh republican, ca de fapt asta a fost ideea..." - Victor Ponta

buna, foarte buna idee... da' nu inteleg de ce un surogat ("monarh republican"?!:rolleyes:) si nu monarh-monarh, cat se poate de adevarat, original, adica rege! ... ca tot se va supune la referendum treaba cu "arbitru".
Buna seara tuturor,
Monarhiile, indiferent de epoca, isi intemeiaza presupusul drept de a domni pe aberatia juridica numita " dreptul divin al monarhului - adica un fel de drept absolut acordat de complet invizibila si absolut inaudibila persoana numita Dumnezeu, presupus atotputernica si omniprezenta care, in lipsa oricarui martor l-a fi acordat celui care a sustinut cel mai vehement ca este proprietarul acelui drept..
nu stiu cata "aberatie" juridica este "dreptul divin al monarhului" atata timp cat "aberatia" o regasim la majoritatea tarilor civilizate europene. n-au cum sa fie acolo juristi, sau popoare care sa se organizeze "aberant".

ce e sigur aberant, in romania, e sa se creada ca un "presedinte" poate fi "arbitru" ("monarh republican").

am vazut de la ceausescu care "arbitra" partidul comunist contra nimeni (scosese "adversarul" total de pe teren) pana la basescu care "arbitreaza" pd-l-u', practic mort, facandu-i totusi "perfuzii" si "frectii" (la un mort:))) contra adversari pe care el, basescu-"presedinte", ii faulteaza el insusi, fiind "arbitru":))

fraier o fi "presedintele" care urmeaza sa nu procedeze la fel... (nici n-are cum altfel)

daca un rege teoretic si practic (de cele mai multe ori) poate fi arbitru, un presedinte nici teoretic nu poate fi.

sau poate nici nu se stie ce se cauta (ce se vrea)...

Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
ContSters257414, utilizator
Nu am nimic impotiriva consultarii populatiei intr-un referendum cu privire la forma de guvernamant fiind convins ca oamenii vor hotari asa cum ii indeamna fie constiinta fie, mult mai probabil, programele de stiri TV.
Cat timp fostii monarhi autointitulati "regi de Romania" au doar o influenta minora asupra mass-media din Romania ii sfatuiesc (desigur, fara sa-mi ceara sfatul) sa stea cuminti si sa nu se faca de ras printr-un referendum Daca, sau mai bine zis "dupa" ce dobandesc o cota semnificativa din mass-media pot sa se razboiasca cu oricine si sa solicite orice pentru ca. indiferent de drept. televiziunea are intotdeauna dreptate.
Mai ramane de disacutat referendumul.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Care este legitimitatea republicii în românia? ContSters233047 ContSters233047 [b]Actul abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, este nul[/b], pentru că a fost smuls sub ameninţarea armei şi sub şantajul ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)