avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Cum pot obtine dreptul de proprietate legal asupra unui teren vandut cu chitanta de mana si cu martori?
M-ar interesa cea mai ieftina solutie avand in vedere ca nu este o suprafata foarte mare.
Cel mai recent răspuns: Daniel Romila , Avocat 10:59, 24 Februarie 2013
Doar printr- o actiune in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune.
În situația în care vânzătorul (proprietarul terenului) din actul d-stră (înscris sub semnătură privată) mai este în viață și nu sunt probleme de natură a vă disputa proprietatea cu acesta , mergeți împreună la un notar pentru a încheia actul în forma prevăzută de lege . Dacă aveți însă probleme cu proprietarul (vânzătorul-promitent) aveți deschisă posibilitatea promovării unei acțiuni în realizarea dreptului , în care , pe lângă constatarea intervenirii promisiunii de vânza-cumpărare , solicitați instanței ca hotărârea să țină loc de act autentic de vânzare-cumpărare , devenind practic , prin hotărâre , proprietarul suprafeței de teren .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)