avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare medicala

Buna ziua,
As dori sa primesc o consultatie referitor la urmatoarea situatie:
Am 58 de ani si un stagiu de cotizare de 37 de ani.In luna decembrie am primit decizia de disponibilizare din vina angajatorului.In decizie mi se comunica ca postul detinut de mine se desfiinteaza, si ca sunt in preaviz timp de 20 de zile lucratoare, iar la incetarea activitatii voi primi un salariu compensatoriu.Din cauza mai multor probleme de sanatate am beneficiat de concediu medical fiind posibila o pensionare medicala, eu fiind inca angajat.Intrebarea mea este cum este mai bine sa procedez:
- sa intru in somaj si dupa aceea sa-mi depun pensionarea medicala?
- sa depun pensionarea medicala si daca este posibil sa mi se incheie incetarea activitatii ca urmare a pensionarii medicale, eu avand decizia de disponidibilizare(dar nu este pusa in aplicare ) ?
Cel mai recent răspuns: nesica , utilizator 19:01, 26 Februarie 2013
Da. Se poate iesi si din somaj la pensie de invaliditate. Se face la fel ca la iesirea la pensie de invaliditate din campul muncii, doar ca anuntati si la somaj pt. sistarea ajutorului de somaj.
Optiunea e a dvs. Puteti iesi in somaj si continuati cu dosarul medical. Daca va e acceptata pensia de boala, e mai avantajos pt. dvs. pt ca daca iesiti in pensia anticipata partiala aveti penalizare 0,75 / luna de anticipare ( la 5 ani penalizarea e de 45%)
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Gabi50, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta rodica baciu rodica baciu Buna ziua, Va expun situatia unei doamne nascuta in OCTOMBRIE 1959 a lucreaat de pe 1 oct. 1978 pana pe 30 aprilie 2004, avand in acest ... (vezi toată discuția)