avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inscriere inca o camera in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inscriere inca o camera in CF

am o casa trecuta in CF in 1985 cu 2 camere, pivnita si bucatarie ... intre timp (prin 1995) am facut ceva modificari si au rezultat 3 camere, pivnita si bucatarie...cum pot trece camera in plus in CF (vreau sa vand casa si am intampinat probleme cu banca clientului pt ca nu e trecuta o camera) ... multumesc
Extinderea a fost executata cu formalitati legale?
puteti face modificarea la CF cu autorizatia de constructie si procesul verbal de incheiere lucrari eliberat de primarie.
nu mai stiu cum era legea atuncea, dar nu am niciun act pt aceasta extindere ... in schimb la primarie este trecuta si platesc impozit inclusiv pt aceasta camera.
potrivit art 36 din legea nt. 7/1996, republicata in 2013: " (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza autorizaţiei de construire şi a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor semnat de reprezentantul autorităţii locale sau a unui certificat eliberat de autoritatea locală pe raza căreia este edificată construcţia, precum şi a unei documentaţii cadastrale.
(2) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului, prin care se atestă informaţiile referitoare la construcţie şi deţinătorul acesteia, conform evidenţelor fiscale sau, după caz, celor din registrul agricol, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această construcţie;
b) documentaţiei cadastrale."
In consecinta, daca acea modificare a intervenit anterior anului 2001, puteti face actualizarea de date cadastrale in baza unui certificat emis de unitatea administrativ teritoriala unde este amplasata constructia, dupa care apelati la o persoana fizica autorizata sa intocmeasca documentatii cadastrale pentru a va intocmi documentatie de actualizare date cadastrale si ... cam atat. Succes!
Va mutumesc foarte mult domnule Ciprian!
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Autorizatie de extindere garaj din lemn ionchilalau ionchilalau Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie expirata iulianpetrescu iulianpetrescu Autorizatia de constructie a expirat in 2007,deoarece lucrarile de constructie nu au ajuns la stadiul de finalizare,iar receptionarea lucrarilor nu s-a putut ... (vezi toată discuția)