In cazul meu, angajatorul - societatea "R" pe actiuni, este in insolventa.
"R" nu a inregistrat Contractul individual de munca, al meu, la I.T.M., iar administratorul judiciar al lui "R", a respins cererea mea, de inscriere la masa credala, a angajatorului meu, "R". Cum nu am fost platit integral, se impune deschiderea unui litigiu de munca, care, are ca obiect, drepturile mele banesti si completarea Cartii mele de munca.
Conform art.36 din Legea nr.85/2006, administratorul judiciar al angajatorului meu, a cerut suspendarea procesului, in litigiul de munca, al meu, cu angajatorul meu.
In litigiul de munca, - pentru recuperarea drepturilor banesti, neachitate integral, - am chemat in locul angajatorului meu, pe o alta societate comerciala, "T", care, a promis, in procedura insolventei lui "R", sa cumpere toate debitele angajatorului meu, "R".
Intrebari: 1) in litigiul de munca, initiat de mine, mi se poate cere sa timbrez la valoare, cererile pe care le formulez fata de un promitentul "T", - tert, fata de c.i.m. dintre mine si angajatorul meu si, tot tert, fata de raportului juridic de munca, dintre angajatorul meu si mine. Eu - angajatul, ma consider numai un alt tert beneficiar neidentificat, in momentul stipulatiei facute de "S" stipulant, - asociatul majoritar atat al lui "R", cat si al lui "T".
2) Cine poate fi obligat de instanta, sa deschida, sa completeze si sa inchida Carnetul de munca al meu ? Administratorul judiciar al angajatorului meu, sau chiar Inspectoratul Teritorial de Munca ?
Pentru a-i fi opozabila hotararea, trebuie sa chem in litigiul de munca Inspectoratul Teritorial de Munca ?
Multumesc!
Da, am semnat C.i.m., dar angajatorul dupa ce l-a semnat si el, a "trimis" C.i.m., la vizat, la I.T.M. De fapt, l-a ascuns sau l-a distrus. Cert este faptul ca, din oct.2006 si pana in prezent, cei de la I.T.M. nu au primit nici un C.i.m. de la angajatorul meu, "R".
Am cerut la I.T.M., sa intreprinda un control de fond, al activitatii angajatorului meu, "R", etc.
In litigiul meu de munca cu angajatorul meu "R", sper sa furnizez inclusiv date din rezultatul acestui control.
Daca ati semnat c.i.m. si aveti un exemplar de pe acesta, atunci ITM-ul nu are decat urmatoarele doua obligatii alternative: fie va certifica inscrisurile in carnetul de munca daca angajatorul dvs a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca , fie va face inscrierile aferente perioadei lucrate pana la 01.01.2011 in carnetul dvs de munca daca angajatorul dvs nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca.
Carnet de munca
covi
In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)