Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
freeelis, îmi scrieţi/scrie :
" 2. In cazul in care in aceeasi perioada de timp ati avut mai multe c.i.m. , vechimea în muncă este luata o singură perioada si nu se cumuleaza.
3. Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca."
Ce temei legal este pentru prima afirmaţie?
Adică, practic, în două c.i.m., pe cale le-am avut, mă lupt pentru salariul brut si pentru impozitul pe salariu - care va fi depus la bugetul de stat.
Adică, depun simultan, două impozite, ca unic contribuabil, dar, mi se consideră numai o singură perioadă de vechime în muncă?
De ce nu am dreptul la cumulul celor două vechimi, consumate efectiv, de mine,
în aceeaşi perioadă de timp, cand am avut doi angajatori diferiţi, unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale aceleiaşi zilei lucrătoare ?
În fond, înteresul meu nu este să nu pot profita de ceea ce-mi oferă art.16 alin.4 C.mun.
Ce tip de acţiune ar putea îndrepta situaţia, în sensul obţinerii unui cumul ale celor două vechimi în muncă?
1. Raspunsul dat de colegul "freeelis" este corect si legal.
2. In perioada de cumul de functii ati obtinut niste venituri mai mari pentru care ati platit contributia la pensie si, ca urmare, veti beneficia de un punctaj superior, deci o pensie mai mare.
3. Asadar profitati din plin de roadele cumulului de functii: venit mai mare, pensie mai mare.