avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În ce mãsurã lichidatorul poate fi obligat sã ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În ce mãsurã lichidatorul poate fi obligat sã plãteascã salariile neplãtite de angajator

Angajatorul meu, ajuns în faliment, din vina conducerii defectuoase, a fost radiat din Registrul Comerţului, în judecata de fond.
Lichidatorul numit de instanţă, înţeles cu angajatorul, nu a vrut să-mi recunoască nici condiţia de angajat, nici drepturile salariale şi nici vechimea în muncă.
Este de remarcat faptul că, am îndeplinit simultan, la acelaşi angajator, mai multe funcţii/am avut mai multe ocupaţii, dar nu am fost plătit decât parţial.
Nu am intrat încă în posesia hotărârii date de instanţa de fond.
Ce pot face :
1)Pot cere în litigiul de muncă, - în care sunt înaintea primului termen, ca lichidatorul numit de instanţă, (în procedura insolvenţei) - care a condus si a administrat afacerea angajatorului meu, fără a obţine nici un document contabil de la angajator, sa-mi plătească salariile cuvenite, odată cu impozitele aferente lor ?
2)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, deschiderea si completarea carnetului de muncă cu toate ocupaţiile prestate de mine?

Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 14:26, 12 August 2013
Lichidatorul numit de instanţă, înţeles cu angajatorul, nu a vrut să-mi recunoască nici condiţia de angajat, nici drepturile salariale şi nici vechimea în muncă.


Ati avut raport de munca / c.i.m. incheiat cu acel angajator? Intrucat numai in aceste conditii nu se poate recunoaste calitatea de salariat.
Da, a existat raport de munca, in urma semnarii unui c.i.m. neinregistrat la I.T.M.
iar, c.i.m. a fost retinut de angajator, imediat dupa semnarea lui de catre parti, angajator si salariat, in ambele exemlare, pentru a-l inregistra la I.T.M.!
Inregistrarea - repet - nu a avut loc, dar raportul de munca a decurs o perioada de trei ani, de la semnarea c.i.m.

1)Pentru faptul ca, angajatorul meu, a fost radiat din Registrul Comertului - in urma inchiderii procedurii falimentului - pot cere în litigiul de muncă, - în care sunt înaintea primului termen, ca lichidatorul numit de instanţă, (în procedura insolvenţei) - care a condus si a administrat afacerea angajatorului meu, fără a obţine nici un document contabil de la angajator, sa-mi plătească salariile cuvenite, odată cu impozitele aferente lor ?

2)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca am lucrat la angajator, in perioada pe care o pot dovedi cu martori si inscrisuri?

3)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, deschiderea si completarea carnetului de muncă cu toate ocupaţiile prestate de mine/metoda Revisal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum funcþioneazã vechimea în muncã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei ... (vezi toată discuția)
Sa chem in litigiul de munca i.t.m. - pentru a fi obligat sa-mi incheie cartea de munca? viktorV viktorV In cazul meu, angajatorul - societatea \\"R\\" pe actiuni, este in insolventa. \\"R\\" nu a inregistrat Contractul individual de munca, al meu, la I.T.M., iar ... (vezi toată discuția)
Legea părţilor, c.i.m., funcţionează între mine, salariat şi plătitorul de salarii b, chiar dacă angajatorul a a fost radiat din registrul comerţului ? viktorV viktorV Sunt în următoarea situaţie : Am lucrat simultan, cu c.i.m. pe durată nedeterminată, la doi angajatori : la angajatorul A între orele 07-15 şi la ... (vezi toată discuția)