Stimaţi forumişti,
În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei lucrătoare:
a)primul angajator al meu, declarat în Romania, a fost radiat în urma falimentului
b)al doilea angajator al meu, a fost neînregistrat în Romania, dar, este reprezentat legal în Romania.
La fiecare angajator, am avut/ocupat mai multe functii simultan, cu salarii distincte.
Am fost plătit numai parţial, de către fiecare angajator.
În prezent, sunt în acelaşi litigiu de muncă, atat cu lichidatorul judiciar al primului angajator al meu, declarat în Romania, radiat în urma falimentului, cât şi cu cel de-al doilea angajator, cerându-le fiecăruia:
A) diferenţele de drepturi băneşti,
B)deschiderea şi completarea carnetului de muncă pe întreaga perioadă cât am lucrat din 2006, pană la finele radierii 2013 - privind angajatorul radiat din R.C. si, din 2006 până la finalizarea procesului, - privind al doilea angajator al meu, neînregistrat în Romania, dar, care, este reprezentat legal.
Cum sunt înaintea primului termen de judecată, încă mai pot completa cererea.
Prin urmare:
1)Ce trebuie să cuprindă o hotărâre de instanţă, dată în acest litigiu, în care, am cerut şi participarea administratorului/lichidatorului judiciar, care, n-a obtinut nici un înscris de la angajatorul meu, înregistrat în Romania?
(administratorul/lichidatorului judiciar, a cerut şi a obţinut radierea din R.C., a angajatorului meu, cât încă nu se terminăse litigiul de muncă dintre mine şi acesta)
2)Mi se va putea considera ca vechime totală, în muncă, vechimea de la primul angajator (2006-2013) si vechimea de la al doilea angajator (2006-2014?)?
3)Poate obliga instanţa şi conform cărui articol de lege, - din litigiul de muncă, - pe administratorul/lichidatorului judiciar, (care a cerut şi a obţinut radierea din R.C., a angajatorului meu, cât încă nu se terminăse litigiul de muncă dintre mine şi acesta), să-mi elibereze o adeverinţă, în calitate de fost director/administrator al acestui angajator, cu arătarea perioadei cat am prestat activitate în interesul acesteia, pentru a mi se înscrie în sistemul REVISAL şi considera vechime în muncă, în Romania?
4)Ce se intâmplă în cazul în care, am fost angajat în mai multe functii, recunoscute de COR, la acelaşi angajator, în aceeaşi perioadă de timp ?, - sunt considerate vechimi diferite, în carnetul de muncă şi mă pot pensiona mai repede ?
Va mulţumesc anticipat pentru amabilitatea de a incerca să măajutaţi !
Domnul meu, pensia nu are legătură cu înregistrarea contractului individual de muncă la I.T.M. Un punctaj superior în sensul celor arătate mai sus înseamnă un punctaj mai mare.
Un punctaj mai mare (se numeşte "punctaj mediu anual") înseamnă un cuantum mai mare al pensiei. Punctajul mediu anual, generic vorbind, se determină în funcţie de veniturile realizate de dvs. şi pentru care s-a reţinut şi virat contribuţia de asigurări sociale, adică C.A.S. (contribuţia pentru pensie, cum i se mai spune în termeni uzuali). Dacă angajatorii dvs. nu au plătit impozitele, înseamnă că pot să bănuiesc că nu au plătit nici contribuţiile obligatorii (C.A.S. este o contribuţie obligatorie). Dacă bănuiala mea este corectă, trebuie să solicitaţi instanţei să îi oblige la plata contribuţiilor obligatorii. În cazul primului angajator s-ar putea să nu mai puteţi face nimic - înţeleg că acesta a fost deja radiat iar dvs. sunteţi în litigiu cu lichidatorul judiciar. Nu cunosc domeniul şi nu ştiu ce puteţi să îi cereţi lichidatorului judiciar. Dacă sunteţi în această situaţie, îmi pare rău.
Avand în vedere faptul că, am arătat foarte clar, în scris, în repetate rânduri, lichidatorului judiciar, - numit de instanţa de insolvenţă, locul unde se află arhivele angajatorului nostru, dar acest lichidator, nu numai că n-a făcut demersurile cerute de noi, dar s-a şi grăbit să ceară instanţei, închiderea şi radierea angajatorului nostru, din R.C., intreb:
1)Instanţa de litigii de muncă, poate obliga pe administratorul/lichidatorul judiciar,
a)la plata contributiilor obligatorii catre stat, pentru întreaga perioadă lucrată, din 2006-2013 sau
b)numai pe perioada căt administratorul/lichidatorul judiciar, a condus - cu împuternicirea instanţei, toate activităţile angajatorului nostru 2009-2013?
2)ce texte de lege, putem invoca pentru această cerere - suntem pe vechiul Cod civil şi Cod de procedură civilă ?
pentru perioada de insolvenţă-faliment 2009-2013, (în care nu ni s-au recunoscut drepturile de salariati şi implicit participarea în calitate de creditori la masa credală a angajatorului) poate fi obligat de către instanţa de litigii de muncă, administratorul/lichidatorul judiciar, care a condus - cu împuternicirea instanţei de insolvenţă, toate activităţile angajatorului nostru in perioada 2009-2013, să ne plătească din resurse proprii, atât diferenţele de salarii neplătite cât şi impozitele pe salarii (C.A.S.), aşa cum rezultă din contractele individuale de muncă, ignorate de către angajator şi ignorate şi de către administratorul/lichidatorul judiciar ?