Mi-a fost acceptata contestatia in anulare pentru 2 motive :
1-necercetarea legalitatii proc. verb. dpdv. al art 16 alin 1 din OG 2/2001( nu a fost verificata legalitatea conf. acestui art. nici in sedintele de fond nici in sedinta de recurs desi asta am contestat)
2- completul de recurs mentioneaza la motivarea recursului :"prin incheierea actului sanctionar, i s-a incalcat si dreptul la munca" dar nu aminteste in motivare nimic despre acest subiect.
Ce pot folosi de aici in cererea de" stramutare pentru banuiala legitima"? Trebuia sa fac cererea inainte de recurs, dar nu amcrezut ca judecatorii sunt atat de lipsiti de impartialitate.
Pot sa folosesc si elemente din motivarea respingerii recursului sau numai din ce mi s-a aprobat in cererea de contestatie in anulare? In motivarile judectorului pe fond si ale completului de recurs am multe motive dar nu stiu daca am voie sa le mai folosesc ?
Daca nu le pot folosi, trimit procesul verbal si cele doua motive din contestatia in anulare?
Nu am sanse daca nu stramut procesul fiindca ma judeca acelasi complet. Stiu ca pot sa-l mut ,m-am interesat la ICCJ, dar vreau sa nu gresesc motivele ca sa nu-mi respinga.
Pot sa recuz completul pana vine un raspuns de la ICCJ?( adica certificatul ca s-a inregistrat cererea)
Stramutarea unei cauze se poate cere pe motiv de rudenie, pe motiv de banuiala legitima ca nu ati putea beneficia de un proces just si echitabil (art. 21 respectiv art. 124 Constitutia Romaniei sau art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului) sau pentru siguranta publica (art. 37 Cod procedura civila). Stramutarea pe motiv de rudenie se poate cere inaintea dezbaterilor,la primul termen iar pe motiv de banuiala legitima si siguranta publica in orice faza a procesului. Pentru siguranta publica se poate cere doar de procurorul ICCJ. Cerere pe motiv de rudenie se depune la instanta imediat superioara iar de banuiala si siguranta la ICCJ.
Motivele se formuleaza raportat la fapte. Ca urmare eu va sfatuiesc sa va adresati unui avocat si sa aveti o discutie cu acesta si impreuna sa formulati cererea de stramutare.
Stramutare proces
kyrradan
Salut,
am si eu o problema !
am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)