avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor fara acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor fara acordul partilor

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu,cateva informatii in legatura cu divortul,avand in vedere situatia urmatoare:
-as vrea sa divortez,insa sotul meu nu este de acord,si avem un copil care are putin peste 4 ani;
-as vrea ca baietelul sa ramana la mine,insa el ameninta ca va lua copilul;eu sunt studenta la o facultate de stat,cursuri la zi,astfel incat nu am un loc de munca..insa nici sotul nu are,nici nu a avut vreodata,iar d.p.d.v al educatiei,nu si-a terminat studiile liceale.
-in acest moment locuim intr-un camin pentru studenti familisti,in care avem toate conditiile,iar pana la terminarea facultatii intentionez sa raman cu cel mic aici.
-nu avem bunuri comune,nu doresc nici un ajutor material de la el pentru cresterea copilului,primesc bani de la parintii mei;
-daca ne vom separa,sotul va trebui sa se intoarca sa locuiasca in orasul nostru natal,in apartamentul parintilor sai,unde nu este un mediu favorabil pentru dezvoltarea copilului,iar copilul merge la gradinita aici,nu reusim sa cadem de acord cu privire la acest aspect,copilul are nevoie de stabilitate.
As vrea sa stiu daca exista vreo sansa ca el sa primeasca custodia copilului in aceasta situatie.
Va multumesc pt atentie,si astept cu ft mare interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: alexandra2610 , utilizator 18:41, 25 Februarie 2013
Sunt foarte mici sansele lui de a primi custodia copilului.

Se va face si o ancheta psiho-sociala si se vor analiza conditiile de materiale oferite de fiecare dintre soti.
Ancheta sociala se va face unde locuim acum pt mine,iar in cazul lui la parintii lui acasa,in celalalt oras?
Ancheta sociala se va face la domicilul in care declara fiecare dintre parinti ca va locui cu minorul.
Sansele dvs. sunt mult mai mare decat ale lui.
Faptul ca sunteti studenta nu este un lucru rau insa va trebui sa dovediti ca puteti intretine minorul.
Daca veti reusi sa dovediti acest lucru dupa parerea mea veti castiga la modul clar procesul.
Ancheta sociala se va efectua acolo unde veti locui cu copilul si trebuie sa dovediti cu acte ca locuiti acolo.
Daca locuiti la parinti este suficient sa se stabileasca acest lucru fara a avea nevoie de acte.
Va multumesc pentru raspuns.Parintii mei locuiesc in alt oras,eu intentionez sa raman cu baietelul unde locuim de 4 ani de zile,intr-o garsoniera confort 1,aflata intr-un camin studentesc pt studentii familisti;am contract de inchiriere,iar conditiile sunt ft bune.Eu ma descurc cu cresterea celui mic,si cu tot ce ii trebuie,ma ajuta parintii mei d.p.d.v financiar,insa imi este teama ca nu pot dovedi un venit cu acte.La el situatia este exact la fel din acest punct de vedere,nu lucreaza,si nici nu a lucart vreodata in viata lui,nu invata,si nu are nici un fel de venit.El in acest oras in cazul in care ne separam,nu are ce sa faca,deci va fi nevoit sa se intoarca la parintii lui,intr-un apartament cu 3 camere,insa mama lui este plecata din tara,in acest moment acolo locuieste tatal lui care este alcoolic,si care nu are nici o ocupatie.
Inca o data va multumesc pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Buletin care expira ,refuz de a ma lua in spatiu elisa_c elisa_c Buna ziua!Peste cateva zile imi va expira buletinul.In buletin este trecuta adresa de la parintii mei iar eu locuiesc la logodnicul meu cu care am si un copil ... (vezi toată discuția)